Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ανατολής δεν βλέπουν την ώρα να χτυπήσει το κουδούνι του διαλείμματος και να βγουν στο προαύλιο για να παίξουν με τα ολοκαίνουργια επιδαπέδια παιχνίδια που επιμελήθηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.
Αυτό το μικρό σχολείο στη Νέα Μάκρη αποτελεί μια εκπαιδευτική όαση καθώς διεύθυνση, εκπαιδευτικοί και Σύλλογος Γονέων συνεργάζονται άψογα με κοινή τους επιδίωξη να προσφέρουν στους μαθητές ένα σχολικό περιβάλλον που θα αγκαλιάζει όλους τους μαθητές, θα τους παρέχει ιδέες ψυχαγωγίας και θα κάνει την παραμονή τους στο σχολείο μια ευχάριστη εμπειρία.
Ακολουθώντας το πρόταγμα ότι το πρέπει να είναι ένας χώρος που θα γεμίζει τον μαθητή ενέργεια, όρεξη και χαρούμενα συναισθήματα, πάρθηκε η απόφαση να μεταμορφωθεί η μέχρι πρότινος άχαρη και γκρίζα σχολική αυλή σε ένα φωτεινό προαύλιο που κυριαρχούν τα χρώματα και τα επιδαπέδια παιχνίδια.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Συλλόγου Γονέων του σχολείου “Ευχαριστούμε τις κ.κ. Ν. Καντζάβελου, Α. Τσιρωνίδου και Ε. Θεοδώρου για τα όμορφα παιχνίδια που δημιούργησαν με τα πινέλα τους στο προαύλιο του Σχολείου μας. Τέτοιες ενέργειες γονέων που εθελοντικά και έμπρακτα αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των παιδιών μας και ομορφαίνουν το Σχολείο είναι πάντα ευπρόσδεκτες!”
Τα διαλείμματα σε αυτό το σχολείο δεν είναι ποτέ βαρετά
Εδώ και λίγες μέρες τα επιδαπέδια παιχνίδια έχουν δημιουργήσει μια μοναδική γωνιά παιχνιδιού στο προαύλιο, έχουν κερδίσει τις καρδιές των μαθητών όλων των τάξεων και κάπως έτσι τα διαλείμματα έχουν αποκτήσει μια άλλη αίγλη.
Τα επιδαπέδια παιχνίδια που τελευταία όλο και περισσότερο βρίσκουν θέση στα ελληνικά δημόσια σχολεία στοχεύουν στη δημιουργική απασχόληση των μαθητών κατά την ώρα των διαλειμμάτων, μειώνουν, σύμφωνα με έρευνες, τα ατυχήματα, ενώνουν τους μαθητές, ενισχύουν την ομάδα και ομορφαίνουν το σχολείο.
Οι μαθητές θα μάθουν τα μυστικά του μπάσκετ από τον Παναγιώτη Γιαννάκη
Το αξιόλογο εκπαιδευτικό και όχι μόνον έργο που λαμβάνει χώρα σε αυτή τη σχολική μονάδα της ανατολικής Αττικής αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι στο πλαισιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού ο Σύλλογος Διδασκόντων σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Μαραθώνος έχει προγραμματίσει για αύριο, Τρίτη 13-10-2020 και ώρα 10:00 π.μ, επίσκεψη του αθλητή και προπονητή μπάσκετ, Παναγιώτη Γιαννάκη.
Ο δημοφιλής αθλητής – προπονητής θα μιλήσει στα παιδιά ανά τάξεις στο γήπεδο του Μπάσκετ, θα απαντήσει σε ερωτήσεις τους σχετικά με το μπάσκετ, τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό.
Όταν γονείς, εκπαιδευτικοί και αρμόδιες αρχές είναι ανοιχτόμυαλοι και δρουν με βάση το μέλλον των παιδιών τους τότε μικρά θαύματα μπορεί να γίνονται καθημερινά!