Οι μαθητές του Δημοτικού Σχ. Χαλίκων Λέσβου κατέκτησαν την 5η θέση στη σχολική Eurovision

Στον απόηχο της 10ης θέσης που κατέκτησε η χώρα μας με την Στεφανία Λυμπερακάκη που τραγούδι “Last Dance” στην Eurovision, αξίζει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Xαλικών Λέσβου που κατέκτησαν την 5η θέση ανάμεσα σε 22 χώρες που συμμετείχαν φέτος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό της σχολικής Eurovision, Schoolovision.

Τι είναι η σχολική Eurovision

Η Schoolovision αποτελεί μίνι εκδοχή του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision  και η ψηφοφορία διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης όπου διαγωνίζονται σχολεία χωρών της Ευρώπης.

“Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα”: Το τραγούδι που τους έφερε στην πρώτη πεντάδα της Ευρώπης

Οι μαθητές απέσπασαν συνολικά 95 βαθμούς και έστειλαν έστειλαν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο και πιο δίκαιο μέλλον, ερμηνεύοντας το γνωστό τραγούδι “Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα” σε στίχους της Μυτιληνιάς στιχουργού, Ντέπης Χατζηκαμπάνη και Μουσική του Φίλιππου Πλιάτσικα.

Στον φετινό διαγωνισμό της Schoolovision, μας εκπροσώπησαν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Χαλίκων και πιο συγκεκριμένα οι: Παναγιώτα Μελετιάδου, Δημήτρης Φλωρόπουλος και Ιωάννα Σοφού στο τραγούδι, οι Κλειώ Καραδενιζλή, Αναστασία Κουλουμαριέτου, Μαίρη Βουνάτσου και Σίλια Τελωνιάτη στα φωνητικά και οι Κατερίνα Γιαννάκη, Σάββας Χατζηγεωργίου, Παναγιώτης Μίνικνας, Φίλιππος Δουκούζης και Γρηγόρης Φεγγαρίδης στα χορευτικά. Επιπλέον συμμετείχε ο Ερμής Ζωγράφος από την Ε’ τάξη στο τραγούδι και η Ιωάννα Χατζηδημητρίου από την Γ’ τάξη στα χορευτικά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την υποστήριξη της εκπαιδευτικού Μαρίας Βαϊβάη, της γυμνάστριας Δέσποινας Μπίρη για τις χορογραφίες, της Έλενας Βαϊβάη για την επεξεργασία του βίντεο και του ήχου και της Ερμιόνης Παπαδοπούλου για τις λήψεις drone για το βίντεο της συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Η ανάρτηση της δασκάλας για την σπουδαία διάκριση

“Σπάσαμε το ρεκόρ των 2 ένατων θέσεων από άλλες χρονιές και καταλάβαμε την 5η θέση ανάμεσα σε 22 χώρες! Μόνο που λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν μπορέσαμε να πούμε τη δική μας ψηφοφορία. Δεν πειράζει όμως!!! Μπράβο στα παιδιά που τα κατάφεραν, μπράβο στη Δέσποινα Μπίρη για την πολύτιμη βοήθεια, μπράβο στην αδερφή μου Μαρία για την όλη υποστήριξη και οργάνωση της τάξης της…και μπράβο στους γονείς που ο καθένας βοήθησε με τον τρόπο του!” επισημαίνει σε ανάρτησή της στο facebook η ψυχή της διοργάνωσης, δασκάλα Έλενα Bαϊβάη.

Δείτε την ελληνική συμμετοχή