Οι μαθητές του Ειδικού Δημ. Σχολείου Nίκαιας – Ρέντη έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κάρτες για τους ηλικιωμένους που ζουν χωρίς οικογένεια

«Πήρα τόση χαρά με την κάρτα… Σαν να είμαι μικρό παιδί κι εγώ…» Aυτά είναι τα λόγια μιας ωφελούμενης του προγράμματος  «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη όταν έλαβε μια χειροποίητη χριστουγεννιάτικη κάρτα γεμάτη ευχές για καλοτυχία και υγεία για το νέο έτος, φτιαγμένη από τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου του Δήμου.

Μια χειρονομία αγάπης από τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου

Οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη μετά από πρόταση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, φιλοτέχνησαν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες κάρτες που θα δοθούν στους ωφελούμενους του προγράμματος Βοήθεια Στο Σπίτι.

Με μαρκαδόρους στα χέρια και ξυλομπογιές έδωσαν χρώμα και σχήμα στις ευχές τους. Με γκλιτερ και χρυσόσκονη «πασπάλισαν» λόγια αγάπης για τους μοναχικούς ανθρώπους του προγράμματος και χωρίς δεύτερη σκέψη πήραν μέρος στη δράση «Εύχομαι σε έναν παππού ή μια γιαγιά…».

Ένα χαρτόκουτο με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών έγινε ο σάκος των ευχών τους και ως «άλλοι Αη Βασίληδες» οι εργαζόμενοι της Δομής “Βοήθεια Στο Σπίτι” θα μοιράσουν τις κάρτες μαζί με γλυκίσματα.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης σημειώνει:

«Για πρώτη φορά αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σ’αυτή τη δράση με τη σύμπραξη του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Στόχος μας είναι οι μαθητές να αξιοποιήσουν τον αυθορμητισμό και την παρορμητικότητά τους και να προσφέρουν χαμόγελα μέσα από μια ευχή. Με τρυφερότητα κατάφεραν να «αγκαλιάσουν» τους ξεχασμένους παππούδες και γιαγιάδες του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. Στους τελευταίους η ζωή δεν έδειξε το καλύτερο πρόσωπό της και η πανδημία μεγάλωσε περισσότερο τον κύκλο της κοινωνικής απομόνωσής τους. Είμαι συγκινημένος που η Διεύθυνση του σχολείου ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρότασή μας και φρόντισε ώστε οι μαθητές με την αυθεντικότητα που τους διακρίνει να μοιράσουν την αγάπη τους απλόχερα με μια ευχή».

Η Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη κα Σοφία Δουρούκα επισημαίνει:

«Το σχολείο μας είναι ανοιχτό σε διάφορες δραστηριότητες και κατά καιρούς συμμετέχουμε σε διάφορα δρώμενα και δράσεις γιατί έτσι αισθανόμαστε πιο όμορφα και δημιουργικά. Εκ μέρους όλου του προσωπικού του σχολείου και των μαθητών μας, ευχόμαστε σε κάθε άνθρωπο χαρούμενες γιορτές με υγεία και κάθε καλό!».