Οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα μαγνήτισαν τα βλέμματα με τις εντυπωσιακές τους δημιουργίες στην 32η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Πέρυσι τέτοια εποχή, το σχολείο μας, το Καλλιτεχνικό του Γέρακα, ανέλαβε μια τεράστια πρόκληση. Εντάχθηκε στο εκπαιδευτικό σχέδιο δράσης με τίτλο «Creative Entrepreneurship for Culture». Στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από τις χώρες της Ιταλίας, Σλοβενίας και Ρουμανίας. Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229, Έφηβοι Δημιουργικοί Επιχειρηματίες.

Οι καθηγητές των παιδιών μας, η Ελπίδα Πανονίδου εκπαιδευτικός εικαστικών, υπεύθυνη αξεσουάρ ρούχων και του εικαστικού δρώμενου. Η Μαρία Χατζή συντονίστρια του προγράμματος  και υπεύθυνη για την Επιχειρηματική Εκπαίδευση τους. Και  η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας Βίκυ Φλώρου μας ενημέρωσαν τότε για το σχέδιο. Ένα εξωφρενικά φιλόδοξο εκπαιδευτικό σχέδιο δράσης.

Που έβαζε στο κέντρο του  την γνώση, την ανάπτυξη και «την ενίσχυση δεξιοτήτων και στάσεων που σχετίζονται με το επιχειρείν και την (αυτο)απασχόληση και στην προετοιμασία των μαθητών για το πολύπλοκο και αβέβαιο εργασιακό περιβάλλον».

Τα παιδιά έπρεπε να ανταποκριθούν και να καταφέρουν – με την καθοδήγηση των καθηγήτριών τους- τα εξής μεγαλόπνοα:

Έναρξη και λειτουργία εικονικής επιχείρησης στο Δημιουργικό τομέα του Fashion Design, της οποίας τα προϊόντα αφορούν στη δημιουργία ενδυμάτων και accessories εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση και την τεχνογνωσία.

Ίδρυση Κοινοπραξίας (Joint Venture) με τους διεθνείς συμμαθητές τους, για την προώθηση των προϊόντων τους σε ευρωπαϊκές αγορές. Όπου οι μαθητές ως εν δυνάμει (ενδο)επιχειρηματίες καλούνται να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους ιδέα, να ερευνήσουν τη αγορά-στόχο τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Ιnfokids.cy

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Απαγόρευσαν σε παιδί να καθίσει σε ξαπλώστρα – Επέτρεψαν μόνο στους γονείς – Τι λέει ο Συνήγορος του Πολίτη

Ο Μάριος Αθανασίου μιλάει στο infokids: «Με το μεγάλωμα των παιδιών δεν είσαι ποτέ σίγουρος»

Τι έδειξε η έρευνα για τη θέση της οικογένειας στην ελληνική κοινωνία – Ποιους θεωρούν σήμερα οι Έλληνες οικογένεια;