«Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» από το σπίτι: Δωρεάν online προγράμματα για Μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου!

Το πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan, το οποίο από το 2017 έως σήμερα έχει χαρίσει σε περισσότερους από 30.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν σε εκπαιδευτικά προγράμματα Μουσείων και Ιδρυμάτων, απαντά στις νέες ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Μπορεί πλέον οι μαθητές να μην έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν μουσεία και ιδρύματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, όπως έκαναν χάρη στο πρόγραμμα αυτό πριν την πανδημική κρίση, με επισκέψεις στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας, το Ολυμπιακό Μουσείο κ.α., όμως πλέον η Stoiximan φέρνει την εμπειρία αυτή στο σπίτι τους!

Έτσι, στις 4 Μαΐου, μπαίνοντας στην Ε’ φάση του, ξεκίνησε νέες συνεργασίες που συμπληρώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών από την ασφάλεια του σπιτιού τους, με ποιοτικές δράσεις που έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα παιδιά online.

4 νέα προγράμματα για τους Μικρούς Ήρωες που Μένουν Σπίτι

Έτσι, οι «Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» από το σπίτι και συγκεκριμένα μέσα από εξαιρετικά προγράμματα κορυφαίων εκπαιδευτικών οργανισμών, όπως οι The Tipping Point, Stem EducationSciCo, το Μουσείο Πειραμάτων και το Safe Water Sports. Τι μπορούν να κάνουν στα προγράμματα αυτά;

-Το The Tipping Point (TTP) δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας, να ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντα, τα ταλέντα και τις επιλογές τους, να εμπνευστούν και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, μέσα από την αλληλεπίδραση με ανθρώπους-πρότυπα (μέντορες). Δάσκαλοι και Σύλλογοι Γονέων μπορούν να επικοινωνήσουν εδώ και να οργανώσουν συναντήσεις των παιδιών με τέτοιες προσωπικότητες.

STEM Education είναι ο κορυφαίος εκπαιδευτικός οργανισμός στην Εκπαιδευτική Ρομποτική, την Επιστήμη, την Τεχνολογία και τα Μαθηματικά. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς και μαθητές. 

“SciCo” (Science Communication) είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός που προβάλει και επικοινωνεί επιστημονικά θέματα στο ευρύ κοινό μέσω καινοτόμων και διαδραστικών μεθόδων, ενώ πλέον προτείνει ιδέες για δημιουργική απασχόληση στο σπίτι.

– Το Safe Water Sports είναι ένας μη-κερδοσκοπικός Οργανισμός που δραστηριοποιείται από το 2015 με βασικό στόχο την πρόληψη των πνιγμών και των θαλάσσιων ατυχημάτων. Οι δράσεις του Οργανισμού αποσκοπούν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ιδιαίτερα των παιδιών και των νέων, πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλειά τους στο νερό, τη θάλασσα, τα θαλάσσια σπορ και άλλες δραστηριότητες αναψυχής που γίνονται σε αυτό.

Πάρτε μια γεύση εδώ:

-Το Μουσείο Πειραμάτων είναι γνωστό για τα άρτια προγράμματά του που επικοινωνούν την επιστήμη στο παιδικό και εφηβικό κοινό. Πλέον, χάρη στο πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν»  μπορούμε να δοκιμάσουμε ορισμένα από αυτά και στο σπίτι, όπως το παρακάτω:

Το προσεχές διάστημα το πρόγραμμα πρόκειται να ενισχυθεί με περαιτέρω προσθήκες, καλωσορίζοντας καινούριες συνεργασίες με νέες ψηφιακές εκπαιδευτικές πλατφόρμες, παρέχοντας ακόμη περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες σε δασκάλους, μαθητές και γονείς.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ: https://www.iroes.gr/oi-mikroi-iroes-mathainoun-apo-to-spiti/

Διαδικασία Συμμετοχής

Εκπαιδευτικοί και γονείς έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα από τα διαθέσιμα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία είναι διαθέσιμα και βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα, να συμπληρώσουν την αίτηση και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην απευθείας επικοινωνία με τον αρμόδιο υπεύθυνο, κάνοντας τη σχετική κράτηση ημέρας και ώρας για την τάξη τους. Σημειώνεται ότι με κάθε αίτηση του προγράμματος “Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν από το Σπίτι” δηλώνεται και ότι γίνονται αυτόματα δικαιούχοι των δωρεάν εισιτηρίων του προγράμματος. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου όλων των εκπαιδευτικών μονάδων της Ελλάδας.

Λίγα λόγια για τη Stoiximan 

Η Stoiximan αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία GameTech στην Ελλάδα και μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρείες του κλάδου στην Ευρώπη. Σήμερα η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 5 χώρες μέσω των brands Stoiximan για την Ελλάδα και την Κύπρο και Betano για τη Γερμανία, τη Ρουμανία και την Πορτογαλία. Επενδύοντας στην τεχνολογία και το ανθρώπινο δυναμικό, κατάφερε μέσα σε 3 χρόνια να επταπλασιάσει το ανθρώπινο δυναμικό του, απασχολώντας σήμερα περισσότερους από 700 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 230 στελεχώνουν το τμήμα Τεχνολογίας.

Με έμφαση στην Τεχνολογία και τον Άνθρωπο, το Υπεύθυνο Παιχνίδι και τον Αθλητισμό, υλοποιεί ένα εκτεταμένο πλάνο δράσεων κοινωνικής υπευθυνότητας. Ανάμεσά τους, το πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες» που από το 2017 προσφέρει εκπαιδευτικές εμπειρίες σε περισσότερα από 26.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, αναπτύσσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αθλητικών χορηγιών που έχουν αγγίξει περισσότερους από 400 αθλητές, ενώ με την πρωτοβουλία “Try This At Home” ανατρέπει στην πράξη το Brain Drain.

Για περισσότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα μας επισκεφθείτε το www.stoiximan.gr, για τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης το www.iroes.gr και για την πρωτοβουλία “Try This At Home” το https://braingain.stoiximan.gr