Όλα τα νεότερα για τον 17χρονο που νοσηλεύεται διασωληνωμένος με κορωνοϊό στον Ερυθρό Σταυρό

Nεότερη ενημέρωση: Αποσωληνώθηκε ο 17χρονος. Σύμφωνα με Ελπίδα Ταβιανάτου, διοικήτρια Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», η οποία μίλησε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης (27/5), ο νεαρός «είναι πολύ καλύτερα αποσωληνώθηκε και παίρνει την πορεία προς το θάλαμο, σήμερα ή αύριο». Θα πρέπει να περάσουν και άλλες δύο ημέρες από την αποσωλήνωση για να μιλήσουν οι γιατροί με βεβαιότητα για την πορεία της υγείας του.

Aρκετά βελτιωμένη είναι η κατάσταση της υγείας του 17χρονου μαθητή της Β’ Λυκείου, που χωρίς να πάσχει από κάποιο υποκείμενο νόσημα, εισήχθη στη ΜΕΘ του Ερυθρού Σταυρού λόγω κορωνοϊού σύμφωνα με δηλώσεις της διοικήτριας του νοσοκομείου, Ελπινίκης Ταβιανάτου, στο MEGA.

Αισθητά βελτιωμένη η κατάσταση – Απύρετος ο 17χρονος

Όπως δήλωσε  ο έφηβος έχει βγει από τον αναπνευστήρα, και μόλις ξυπνήσει το πλάνο είναι να αποσηλωνηθεί. Το πολύ θετικό νέο με την πορεία της υγείας του, είναι πως είναι απύρετος.

Από τις 18 Μαΐου είχε διαγνωστεί ο μαθητής θετικός σε μοριακό έλεγχο, όμως ο πυρετός του δεν υποχωρούσε, ενώ στη συνέχεια ως αποτέλεσμα των επιπλοκών του κοροναϊού εμφάνισε αναπνευστική κόπωση και έτσι εισήχθη στη ΜΕΘ.

Είναι ο νεότερος σε ηλικία διασωληνωμένος ασθενής σε ΜΕΘ στη χώρα

Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγεία του και ελπίζουν ότι θα καταφέρουν σύντομα να τον βοηθήσουν να πάρει εξιτήριο από τη ΜΕΘ.