Χανιά: Το χρονικό της εξαφάνισης και τραγικής κατάληξης της 11χρονης – Το σενάριο που εξετάζει η Αστυνομία

Συγκλονισμένο το πανελλήνιο από την τραγική κατάληξη της 11χρονης μαθήτριας που αγνοούνταν από χθες στα Χανιά και βρέθηκε νεκρή σήμερα το απόγευμα στους Αγίους Αποστόλους, μια πολυσύχναστη παραλία από περιπατητή. Εκτιμάται ότι έπεσε από μεγάλο ύψος. Είχε φύγει από το σπίτι τις γύρω στις 11 το βράδυ της Τρίτης και σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό της.

Το σενάριο που εξετάζει η Αστυνομία

Οι αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να οφείλεται ο θάνατος του κοριτσιού σε εγκληματική ενέργεια.

«Έχει αποκλεισθεί η εγκληματική ενέργεια, αυτή είναι και η άποψη του ιατροδικαστή. Εξετάζονται τα αίτια της πτώσης», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων Ταξίαρχος Γιώργος Λυμπινάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ αύριο θα γίνει προσπάθεια αναπαράστασης προκειμένου να βγουν συμπεράσματα για τις ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας.

Χαμόγελο του Παιδιού: Το χρονικό της εξαφάνισης της 11χρονης

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Χαμόγελο του Παιδιού εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της 11χρονης και παραθέτει  το χρονικό της εξαφάνισης, με την ευχή να μην υπάρξει άλλο παιδί με αυτό το τραγικό τέλος.

25/5/2021 και ώρα 8:00μ.μ. η 11χρονη έφυγε για βόλτα από το σπίτι της

Δεν επέστρεψε. Η μητέρα της, την αναζήτησε.

26/5/2021 και ώρα πρωινή η μητέρα δήλωσε την εξαφάνιση της 11χρονης στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων

12:00μ.μ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έκρινε την εξαφάνιση εξαιρετικά κρίσιμη και απαραίτητη την ενεργοποίηση του Amber Alert Hellas.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επικοινώνησε με το Τμήμα Αναζητήσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας την άμεση ενεργοποίηση του Amber Alert Hellas

Ξεκίνησε η διαδικασία ενεργοποίησης της Ομάδας Θανάσης Μακρής για την αναζήτηση του παιδιού στην περιοχή.

Από αρμόδιους της ΕΛ.ΑΣ. προτάθηκε να περιοριστούμε στη δημοσιότητα, καθώς ήταν σε εξέλιξη έρευνες και δεν κρίθηκε απαραίτητη η ενεργοποίηση.

Κατόπιν δικής μας παρέμβασης υπήρξε επικοινωνία του Τμήματος Αναζητήσεων με τον Εισαγγελέα Χανίων και συνάντηση του Εισαγγελέα με τον Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων. Η συνάντηση διήρκησε πολύ.
16:00μ.μ. Λάβαμε την προφορική έγκριση για την ενεργοποίηση του Amber Alert.

Ξεκίνησε η διαδικασία ενεργοποίησης του Amber.

16:45 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε από δημοσίευμα ότι το παιδί βρέθηκε νεκρό. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

17:45 Η μητέρα ενημερώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

18:00 Κοινωνικός Λειτουργός του Χαμόγελου βρίσκεται στην διάθεση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων για να βρεθεί δίπλα στη μητέρα και στα άλλα δύο παιδιά της.

Αυτό είναι το σημείο που έπεσε η 11χρονη – Εδώ τη βρήκαν νεκρή