Όλγα Κεφαλογιάννη: “Είχα αποκλείσει την πιθανότητα να γίνω μητέρα και τώρα νιώθω ευλογημένη!”

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” και τον δημοσιογράφο Άρη Καβατζίκη έδωσε η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία δεν δίστασε να προχωρήσει και σε πολύ προσωπικές εξομολογήσεις, αναφορικά με τον γάμο της και την προσπάθεια απόκτησης παιδιού.

«Αυτό που χαρακτηρίζει τα τελευταία δύο χρόνια είναι η ανατροπή. Οι ανατροπές στη ζωή έρχονται και το θέμα είναι να είσαι προετοιμασμένος να τις αρπάξεις γιατί πολλές φορές περνάνε από μπροστά μας πράγματα και είτε από φόβο είτε επειδή έχουμε μάθε κάπως, δεν τολμάμε», είπε ξεκινώντας η μέλλουσα μανούλα, για να αποκαλύψει τελικά πως «Ο Μίνως ήταν ένας άνθρωπος που έκανε τη μεγάλη ανατροπή και τουλάχιστον έως τώρα θα έλεγα ότι έχει πάει καλά».

«Πρώτο γνώρισα το έργο του και μου άρεσε πάρα πολύ. Και η μουσική και τα τραγούδια του. Όταν τον γνώρισα ήμουν πολύ αυθόρμητη να του πω “συγχαρητήρια, πόσο σε θαυμάζω”, βέβαια αυτός δεν ήξερε τι κάνω εγώ, γύρισε και μου είπε “εσύ με τι ασχολείσαι;”», πρόσθεσε για τον ίδιο.

Αναφορικά με τον πολιτικό γάμο τους που έκαναν στις Σπέτσες τη Δευτέρα του Πάσχα είπε, ότι «Αναγκαστικά λόγω της κατάστασης επιλέξαμε να προχωρήσουμε τώρα και να κάνουμε έναν πολύ κλειστό γάμο. Μετά είπα ότι μπορεί να ήταν τελικά και πολύ καλύτερα έτσι. Αισθάνθηκα ότι αυτοί οι πολύ λόγοι άνθρωποι που ήταν κοντά μας, ήταν άνθρωποι που πραγματικά αγαπάμε και μας αγαπούν. Ένιωσα ότι ήταν ένα γεγονός που είχε έναν συμβολισμό και μια αξία ιδιαίτερη».

“Τα κεφάλαια εγκυμοσύνη και μητρότητα είναι για εμένα ευλογία”

«Ξέρω ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες που θα ήθελαν να βιώσουν την μητρότητα, που μπορεί να έχουν κάποιους λόγους που τους αποτρέπουν είτε αντικειμενικούς είτε υποκειμενικούς. Είναι ωραίο να γίνεις μητέρα όταν πραγματικά το θες και είναι σημαντικό να μην απογοητευτείς. Έχω περάσει την απογοήτευση αυτή και ουσιαστικά ήταν ένα κεφάλαιο που είχα αισθανθεί ότι είχε κλείσει», είπε και συνέχισε: «Αν κάποια γυναίκα θέλει να βιώσει τη μητρότητα, θα πρέπει να το επιδιώξει, πρέπει να ενημερωθεί, να το προσπαθήσει πλέον και η επιστήμη βοηθάει πάρα πολύ και πιστεύω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις έχει πιθανότητα τελικά αυτό να έχει επιτυχία. Εγώ αισθάνομαι πάρα πολύ ευλογημένη γιατί κάτι που είχα βγάλει ως πιθανότητα, συμβαίνει και ελπίζω να πάει μέχρι τέλους καλά. Ναι, είχα βιώσει την αποτυχημένη προσπάθεια και επειδή είναι κάτι που σε πληγώνει πάρα πολύ το βιώνεις ως πολύ μεγάλη απώλεια, και επειδή πονάει όλο αυτό από ένα σημείο και μετά λες “ας το αφήσω”».

Αναφερόμενη στην ηλικία ως ανασταλτικό παράγοντα, η ίδια είπε: «Η φύση μας έχει φτιάξει για να γινόμαστε μαμάδες σε νεώτερη ηλικία, πλέον η αλήθεια είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα, την επιλογή και την προοπτική να το κάνουμε και σε μία μεγαλύτερη ηλικία».

Όσο για την οικογένειά της πρόσθεσε: «Τα ανίψια μου έχουν χαρεί πάρα πολύ, σκέφτονται πώς θα λειτουργήσουν ως ξαδερφάκια. Οι αδερφές μου και η μητέρα μου… το συναίσθημα το δικό μας είναι κάτι που δεν θα το άλλαζα με τίποτα».

Αποκάλυψε επίσης: «Το να μιλήσω για την εγκυμοσύνη το είχα σκεφτεί, αλλά χωρίς να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Θα είναι αγοράκι και κοριτσάκι», καθώς και ότι «Σε προσωπικό επίπεδο προετοιμάζομαι, είναι μια περίοδος που πρέπει να προσέχω πολύ. Ανυπομονώ να έρθει η ώρα που την είχα βγάλει από το μυαλό μου και είναι συγκλονιστικό που ευλογήθηκα να το ζήσω. Όποια γυναίκα θέλει να γίνει μητέρα ελπίζω να μπορέσει να βιώσει αυτό το συναίσθημα».

Δείτε τη συνέντευξη εδώ: