“Όλοι σε μια παραλία, μακριά από τα σχολεία”: Το σχόλιο μαθητή για το τέλος της σχολικής χρονιάς

Οι μαθητές Δημοτικού ονειρεύονται τη στιγμή που την Παρασκευή 25 Ιουνίου θα περάσουν για τελευταία φορά για φέτος τη πόρτα του σχολείου για να παραλάβουν τους ελέγχους και να αποχαιρετηθούν με τους συμμαθητές και τους δασκάλους. Η φετινή σχολική χρονιά ήταν επεισοδιακή καθώς λόγω πανδημίας πέρασαν περισσότερο χρόνο παρακολουθώντας τα μαθήματα εξ αποστάσεως αλλά εντούτοις τα κατάφεραν και με το παραπάνω.

Αλιεύσαμε στη σελίδα Μικρά Ανθρωπάκια το αυτοσχέδιο και άκρως εύστοχο ποίημα που έγραψε ένας μικρός μαθητής των πρώτων τάξεων Δημοτικού όταν κλήθηκε να γράψει ένα όνειρό του. Η δασκάλα του δίνει μερικές σκέψεις στίχους πάνω στους οποίους πρέπει να βασιστεί για να εκφράσει τις δικές του σκέψεις και οι απαντήσεις που δίνει είναι ό,τι καλύτερο διαβάσαμε σήμερα. 

Τα μαθήματα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, άλλωστε δεν έχει νόημα να αγχωθεί κανείς την τελευταία εβδομάδα για την «ύλη» που δεν έχει τελειώσει.

Το σημείο που ξεχωρίσαμε είναι το “Όλοι σε μια παραλία, μακριά από τα σχολεία!” που ο μαθητής καταφέρνει να αποδώσει με όλη του την αθωότητα και ο θάρρος της γνώμης του το πόσο λαχταρά να τελειώσει επιτέλους το σχολείο και να βρεθεί σε μια παραλία να χαρεί διακοπές και παιχνίδι στην άμμο!

To γραπτό του παιδιού έχει γίνει αποσπάσει πολλά Likes και αναδημοσιεύσεις, με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να επιδοκιμάζουν τις όμορφες σκέψεις του μαθητή.