Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι αθλήτριες που θηλάζουν θα μπορούν να πάρουν μαζί τα μωρά τους!

Όταν οι μαμάδες υψώνουν φωνή, τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο: Αφού επικρίθηκαν έντονα για την αυστηρότητα των μέτρων που αφορούν στις οικογένειες των αθλητών και των συμμετεχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες (23/7-8/8) οι διοργανωτές του «Τόκιο 2020», αποφάσισαν να επιτρέψουν στις θηλάζουσες αθλήτριες, να έχουν μαζί τους τα βρέφη τους «εάν είναι απαραίτητο», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση.

Οι οικογένειες των αθλητών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν επιτρέπεται να παρευρεθούν στην κορυφαία γιορτή του αθλητισμού, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες, που έχουν οδηγήσει σε δραστική μείωση του αριθμού των ατόμων που επιτρέπεται να εισέλθουν στην Ιαπωνία.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι των Αγώνων, έκαναν μια εξαίρεση για τα βρέφη που θηλάζουν, «αφού εξέτασαν προσεκτικά αυτήν τη μοναδική κατάσταση», όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση. Παρ΄ όλα αυτά, τα συγκεκριμένα βρέφη, δεν επιτρέπεται να διαμείνουν στο Ολυμπιακό Χωριό και θα πρέπει να φιλοξενηθούν σε ιδιωτικούς χώρους, όπως ξενοδοχεία.

«Πολλές αθλήτριες με μικρά παιδιά, θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο. Τα παιδιά τους αποτελούν πηγή έμπνευσης», ανέφεραν οι διοργανωτές, οι οποίοι δήλωσαν «αποφασισμένοι να το πράξουν, κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν για να τους επιτρέψουν να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί η «αστέρας» της Ολυμπιακής ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, Αλεξ Μόργκαν (σ.σ. η κόρη της οποίας είναι ενός έτους), η οποία δεν φαίνεται ικανοποιημένη από την ασάφεια των διοργανωτών, όπως προκύπτει από την ανάρτηση της στο Twitter: «Δεν είμαι σίγουρη τι σημαίνει «εάν είναι απαραίτητο». Αυτό καθορίζεται από την μητέρα ή από την ΔΟΕ; Ε Δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μου για να μάθω εάν θα μπορούσα να πάρω την κόρη μου στην Ιαπωνία. Και φεύγουμε σε λίγες ημέρες».

Παράλληλα, εμφανώς ικανοποιημένη απ΄ αυτήν την εξέλιξη, εμφανίσθηκε η Καναδή μπασκετμπολίστρια, Κιμ Γκάουτσερ, η οποία πλέον, δεν χρειάζεται να αποφασίσει εάν θα προτιμήσει τα μητρικά καθήκοντα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ξύπνησα με υπέροχες ειδήσεις σήμερα το πρωί: Η Σόφι μπορεί να έλθει στο Τόκιο. Ανακουφίσθηκα που δεν πρέπει να λάβω αυτήν την απόφαση».

Από την πλευρά της, τέλος, η Αμερικανίδα Μαραθωνοδρόμος, Αλιπιν Τουλιαμούκ, έδωσε μία άλλη διάσταση του ζητήματος: «Μερικές φορές, αναρωτιέμαι τι θα γινόταν εάν συνέβαινε κάτι φρικτό και δεν επέστρεφα ποτέ από το Τόκιο. Είμαι βέβαιη, ότι όλες οι μητέρες καταλαβαίνουν αυτό το συναίσθημα».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ