Ώρα μηδέν για τη λειτουργία των σχολείων – “Kλείδωσαν” οι αποφάσεις για την Αττική

Ο κύβος ερρίφθη και το οριζόντιο καθολικό lockdown δύο εβδομάδων από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου μέχρι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στα πρότυπα του περασμένου Μαρίου, στην Αττική, είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση καθώς η επιδημιολογική κατάσταση είναι άκρως ανησυχητική και χρειάζεται δραστικά μέτρα για την αποκοπή της διασποράς των κρουσμάτων.

Καθολικό lockdown στην Αττική μέχρι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου

Οι πρωινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, περί εισήγησής του για lockdown στην Αττική “άνοιξαν” το δρόμο για όσα αποφασίστηκαν στην έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και εν συνεχεία στην έκτακτη σύσκεψη των Λοιμωξιολόγων.

Λουκέτο στα σχολεία της Αττικής για δύο εβδομάδες

Η επιβολή του αυστηρού lockdown τύπου Μαρτίου συμπαρασύρει και τη λειτουργία των σχολείων της Περιφέρειας Αττικής αφού θα αναστείλουν τη δια ζώσης λειτουργία τους για 2 εβδομάδες και οι μαθητές τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω τηλεκπαίδευσης.

Αλλάζουν οι ώρες τηλεκπαίδευσης σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Υπενθυμίζεται ότι με νέα εγκύκλιο υπέγραψε η Γενική Γραμματέας του υπ. Παιδείας Σίσσυ Γκίκα συστήνεται το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων να εφαρμόζεται πρωινές ώρες όπως και στη δια ζώσης διδασκαλία, προκειμένου να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να αποφευχθεί η αναστάτωση στο πρόγραμμα των μαθητών. Μέχρι πρότινος το ωράριο τηλεκπαίδευσης ήταν 2 με 5 μμ για τα Δημοτικά και 2 με 4:20 για τα Νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων διαλειμμάτων.

Αυτή είναι η εγκύκλιος ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ