Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2022: Αργυρό μετάλλιο και πέντε διακρίσεις για τις ελληνικές ομάδες

Με σημαντικές διακρίσεις για την ελληνική αποστολή ολοκληρώθηκε ο τελικός της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής, World Robot Olympiad 2022, ένας από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς ρομποτικής παγκοσμίως.

Η ελληνική αποστολή, βάσει της συνολικής βαθμολογίας που συγκέντρωσε, αναδείχθηκε πρώτη στην Ευρώπη και τέταρτη παγκοσμίως, κερδίζοντας 1 αργυρό μετάλλιο και κατακτώντας 2 πέμπτες θέσεις, 1 έκτη θέση με ειδικό βραβείο, 1 όγδοη θέση και 1 ένατη θέση, ανάμεσα σε 365 ομάδες από 73 χώρες από όλο τον κόσμο.

Η COSMOTE στηρίζει σταθερά την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων της χώρας μας ως στρατηγικός συνεργάτης του WRO Hellas, του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης, που είναι ο κύριος φορέας διεξαγωγής διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα. Η Ελλάδα συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 2009, έχοντας μέχρι σήμερα κατακτήσει 7 μετάλλια και 18 θέσεις στην πρώτη δεκάδα.

Τέταρτη στον κόσμο η ελληνική αποστολή στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2022

Ο κ. Παναγιώτης Γαβριηλίδης, Chief Marketing Officer Οικιακών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ δήλωσε σχετικά: «Το μετάλλιο και οι διακρίσεις της ελληνικής αποστολής στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είναι το αποτέλεσμα του πάθους και της επιμονής των μαθητών για μάθηση και διερεύνηση καινούριων πεδίων. Αυτή η όρεξη και το πείσμα τους, μας δίνουν την ελπίδα ότι οι ψηφιακές ικανότητες των νέων της χώρας μας, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της τεχνολογίας θέτουν τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους.»

Ο Πρόεδρος του WRO Hellas, κ. Γιάννης Σομαλακίδης δήλωσε μετά την Ολυμπιάδα Ρομποτικής: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπαμε σε όλες τις κατηγορίες την ελληνική σημαία στον πίνακα των ανακοινώσεων και των βραβεύσεων. Ξεχωριστή στιγμή βέβαια υπήρξε η δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο, που έλαβε η ομάδα Robocores, για ένα έργο, το οποίο ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο στα παιδιά με προβλήματα όρασης να μπορούν ισότιμα να παρακολουθήσουν το μάθημα στην τάξη μαζί με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους. Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους, που εργάστηκαν σκληρά για αυτές τις κατακτήσεις. Ο WRO Hellas θα συνεχίσει να αναδεικνύει τη σημασία της εκπαιδευτικής ρομποτικής και να εκπαιδεύει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της χώρας μας.»

Οι ομάδες και τα έργα που διακρίθηκαν στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO 2022

Οι πέντε από τις οκτώ ελληνικές ομάδες, Robocores, Minders, Evripos, bitLab, Don’t Litter, Roboks, YellowSquad, JoFre, που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO 2022, είτε έλαβαν μετάλλιο, είτε κατέκτησαν μια θέση στην πρώτη δεκάδα.

Αργυρό μετάλλιο και 2η θέση για το ρομποτικό έργο “Pop2SeeSmartClass” της ομάδας Robocores, στην κατηγορία Future Innovators Λυκείου. Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα συσκευών, οι οποίες βοηθούν τους μαθητές με σοβαρά προβλήματα όρασης να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Την 5η θέση σε δύο κατηγορίες κατέκτησαν οι ομάδες: Evripos και Yellow Squad. Η Evripos με αυτοκίνητο αυτόνομης οδήγησης στην κατηγορία Future Engineers, και η Yellow Squad στην κατηγορία Robo Mission Λυκείου.

6η θέση για την ομάδα “Minders” με το “Remind”, ένα έργο για ατομική ανακύκλωση που βασίζεται στη μηχανική μάθηση με σύστημα «ανταμοιβής» στον δημότη, κερδίζοντας παράλληλα το βραβείο startup στην κατηγορία Future Innovators Λυκείου.

Η ομάδα bitLab κατατάχθηκε 8η στην κατηγορία RoboSports μετά από 7 νίκες και μόλις 3 ήττες στο τένις με ρομπότ.

Η ομάδα JoFre κατετάγη στην 9η θέση στη κατηγορία RoboMission Γυμνασίου

Οι ομάδες Roboks (Γυμνάσιο) & Don’tLitter (Δημοτικό) στην 47η & 34η θέση αντίστοιχα, στην κατηγορία Robo Mission.

Η ομάδα bitLab κατατάχθηκε 8η στην κατηγορία Robo Sports μετά από 7 νίκες και μόλις 3 ήττες στο τένις με ρομπότ.

Οι νέοι που ασχολούνται με την εκπαιδευτική ρομποτική και το STEM μαθαίνουν να αξιοποιούν τις δυνατότητες της τεχνολογίας, να δουλεύουν ομαδικά, να επιλύουν προβλήματα, αλλά και να προτείνουν καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση διαφόρων σύγχρονων ζητημάτων. Οι πρωτοβουλίες και δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης της COSMOTE για την εκπαιδευτική ρομποτική και το STEM έχουν ωφελήσει συνολικά περισσότερους από 200.000 μαθητές και καθηγητές, συμβάλλοντας στην ισότιμη συμμετοχή όλων στη νέα ψηφιακή κοινωνία, μέσα από την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων. Γιατί ένας κόσμος στον οποίο η τεχνολογία είναι προσβάσιμη σε όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

Διαβάστε επίσης:

«Ραγίζει» καρδιές η Δώρα Τσαμπάζη: «Ο Αλέξανδρος έκανε χημειοθεραπεία κι εγώ πάλευα να κατεβάσω γάλα για το μωρό στο απέναντι δωμάτιο»

Οι οθόνες δεν είναι εχθροί των παιδιών αρκεί να υπάρχει γνώση, έλεγχος και καθοδήγηση

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Στη Γειτονιά του Καραγκιόζη” στο Θέατρο Μπέλλος (4/12)