Παιδάκι στη Λήμνο κατάπιε μανταλάκι – Τι έκαναν οι γιατροί

Παιδάκι στη Λήμνο κατάπιε μανταλάκι - Τι έκαναν οι γιατροί

Είναι αυτά τα απρόοπτα που σου κόβουν δέκα χρόνια από τη ζωή. Κι αν το τέλος είναι καλό, όλα καλά, αλλά εάν δεν… Ας δούμε τι έγινε με ένα μανταλάκι στη Λήμνο…

Μεγάλη περιπέτεια πέρασαν ένα αγοράκι δυο ετών και η οικογένειά του στη Λήμνο, όταν το παιδί κατάπιε ένα μανταλάκι κάποια στιγμή που έπαιζε και ξέφυγε της επίβλεψης της οικογένειάς του. Αμέσως μόλις το αντιλήφθησαν χρειάστηκε να διακομιστεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Πώς αφαίρεσαν το μανταλάκι

Το θαυμαστό στην όλη υπόθεση είναι ότι οι γιατροί κατάφεραν να βγάλουν το μανταλάκι από τον οργανισμό του παιδιού χωρίς χειρουργική επέμβαση, αλλά με τη βοήθεια ενός ενδοσκοπίου τελευταίας γενιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το παιδί κατάπιε το μανταλάκι στο σπίτι του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με Super Puma από τη Λήμνο στη Θεσσαλονίκη, όπου το ανέλαβαν οι παιδίατροι, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί για το περιστατικό και ανέμεναν.

Άμεση κινητοποίηση

«Όταν το παιδί έφτασε εδώ αμέσως κινητοποιηθήκαμε, ενημερώσαμε τους αναισθησιολόγους, είχαμε έτοιμο το χειρουργικό κρεβάτι. Το παιδί έπρεπε είναι νηστικό 6 με 8 ώρες και προβήκαμε στην αφαίρεση ενδοσκοπικά του ξένου σώματος», δήλωσε ο Ιωάννης Ξηνίας, αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας.

Το παιδί μετά την περιπέτειά του επέστρεψε στη Λήμνο και είναι καλά στην υγεία του. Ευχόμαστε καμιά άλλη περιπέτεια να μην αντιμετωπίσει το μικρούλι στη ζωή του.

Διαβάστε επίσης

Έκτακτο: Πνίγηκε πατέρας στην Κρήτη αφού έσωσε τα δύο παιδιά του

Βαφτίστηκε η Ανθή: Η συγκινητική ιστορία του μωρού από το σεισμόπληκτο Δαμάσι είναι ένα μάθημα ανθρωπιάς

Πόσο επικίνδυνη είναι η πάντα της κούνιας; Μαμά που έχασε το μωρό της ζητά να την ακούσουμε