Παιδιά, ξεκινούν τα κυριακάτικα εργαστήρια κόμικς στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής

Με όχημα τα κόμικς πραγματοποιείται ένα ταξίδι σε διαφορετικά μουσικά είδη! Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά της τέχνης των κόμικς και παράλληλα, να εξερευνήσουν τη σύνδεση της μουσικής με την εικόνα. Μια αφηγήτρια εξιστορεί στιγμιότυπα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας, ενώ ταυτόχρονα μια δημιουργός κόμικς παρουσιάζει διαφορετικές τεχνικές. Στο τέλος κάθε συνάντησης οι συμμετέχοντες δημιουργούν τα δικά τους κόμικς.

Κόμικς σε playlist: Για εφήβους

Αφηγήτρια: Βασιλεία Βαξεβάνη
Δημιουργός κόμικς: Δήμητρα Αδαμοπούλου
Σε συνεργασία με την Comicdom Press & την Athens Comics Library

Πότε: Κυριακή 15 Οκτωβρίου
5 & 26 Νοεμβρίου, 10 Δεκεμβρίου στις 15:00

Κυριακή 15 Οκτωβρίου
Hip Hop
Στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στο Bronx, γεννιέται ένα νέο είδος μουσικής που θα αλλάξει τον κόσμο: η hip hop. Τις αρχές, τους πρωταγωνιστές και τα κλασικά πια κομμάτια της hip hop θα ερευνήσουμε μαζί με τους συμμετέχοντες. Οι ιστορίες αυτές θα είναι η αφορμή για να μάθουμε τις βασικές αρχές των κόμικς σε ένα εισαγωγικό μάθημα.

Κυριακή 5 Νοεμβρίου
Pop
Από το rock’n’roll ως την ιαπωνική j-pop, η pop είναι πάντα στο προσκήνιο. Θα την βάλουμε και εμείς στο προσκήνιο και θα γίνει η αφορμή για να μάθουμε πώς να φτιάχνουμε manga, τα ιδιαίτερα ιαπωνικά κόμικς.

Κυριακή 26 Νοεμβρίου
Metal
Και αν σας λέγαμε ότι η metal rock έχει επηρεαστεί από την κλασική μουσική; Και όμως είναι αλήθεια! Το παρελθόν και το παρόν σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό με φοβερές ιστορίες, θρυλικές μπάντες και φανατικό κοινό. Παράλληλα, θα μάθουμε τις βασικές αρχές σκηνοθεσίας ενός κόμικ.

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου
Από τον Puccini στους The Who
Από την κλασική ως την ροκ όπερα και από την Turandot ως το The Rocky Horror Show, θα κάνουμε ένα ταξίδι στο μοναδικό αυτό θεατρικό είδος και τις πιο σπουδαίες στάσεις του. Ταυτόχρονα, θα μάθουμε πώς δομείται μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος μέσα από τις τρεις πράξεις ενός θεατρικού έργου.

Διάρκεια προγράμματος: 90’

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Μουσική χρονομηχανή: 

Για παιδιά 7-12 ετών

Μια αφηγήτρια και μια δημιουργός κόμικς συναντιούνται για να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό εργαστήριο που συνδυάζει μοναδικά τη μουσική με τον λόγο και την εικόνα. Σε κάθε συνάντηση τα παιδιά ταξιδεύουν σε έναν διαφορετικό μουσικό προορισμό με τη βοήθεια της εικονογραφημένης αφήγησης. Στο τέλος του εργαστηρίου, τα παιδιά γίνονται τα ίδια δημιουργοί και φτιάχνουν τα δικά τους κόμικς.

Αφηγήτρια: Βασιλεία Βαξεβάνη
Δημιουργός κόμικς: Δήμητρα Αδαμοπούλου
Σε συνεργασία με την Comicdom Press & την Athens Comics Library

Πότε: Κυριακή 29 Οκτωβρίου
Κυριακές 19 Νοεμβρίου & 17 Δεκεμβρίου στις 11:00

Κυριακή 29 Οκτωβρίου
Ταξίδι στην Ινδία
Ένα ταξίδι στη μακρινή χώρα της Ανατολής με την τεράστια μουσική παράδοση και τους περιπετειώδεις μύθους. Στο εργαστήρι αυτό τα παιδιά θα διδαχθούν τα βασικά για τα καρέ και τα μπαλονάκια στα κόμικς.

Κυριακή 19 Νοεμβρίου
Στραβίνσκι
Ένα ταξίδι στο χρόνο και τον τόπο θα κάνουν τα παιδιά για να γνωρίσουν τον ξεχωριστό αυτό συνθέτη, τη ζωή και το έργο του. Ο μεγάλος Ρώσος συνθέτης επηρεάστηκε και επηρέασε τον εξπρεσιονισμό μέσα από τη στενή φιλία αλλά και συνεργασία με τον ίδιο τον Πικάσο. Η αγάπη του για την τέχνη γενικότερα, για τη ζωγραφική αλλά και τη λογοτεχνία θα είναι η έμπνευση για να μάθουν τα παιδιά βασικές αρχές σχεδίου.

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου
Όπερα
Ταξίδι στην Ιταλία, την πατρίδα της όπερας, θα κάνουν τα παιδιά το Δεκέμβριο. Θα περιπλανηθούν στους ήχους του Μότσαρτ και του Βέρντι, θα δούνε γνωστές όπερες να γίνονται κόμικς και θα μάθουν τη βασική δομή μιας ιστορίας σε τρεις πράξεις. 
Επιπλέον, παραστάσεις στις 13:00 εφόσον συμπληρωθεί ο αριθμός των παιδιών στις 11:00.

Διάρκεια προγράμματος: 90’

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Εισιτήρια – Πληροφορίες:

Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Δε-Πα 9:00-17:00, Σα 10:00-14:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής (Δε-Πα & Κυ, 10:00-16:00
)
Ηλεκτρονικές αγορές: www.ticketservices.gr
Τηλεφωνικές αγορές: 210 72 34 567
Πληροφορίες την ημέρα των προγραμμάτων στο τηλ: 210 72 82 554

Το Infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας των προγραμμάτων

Μουσική Βιβλιοθήκη – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, Αθήνα
Τηλ: 210 72 82 778
E-mail: library@megaron.gr
www.mmb.org.gr