5 καταπράσινες παιδικές χαρές στην Αττική που εγγυώνται ασφαλές και δροσερό παιχνίδι!

Η θερμοκρασία έχει πάρει την ανιούσα και τα πιτσιρίκια δεν χορταίνουν το παιχνίδι στα πάρκα και τις παιδικές χαρές της γειτονιάς. Τι γίνεται όμως όταν η παιδική χαρά δεν έχει δέντρα, η ζέστη είναι αρκετή και μικροί και μεγάλοι ιδρώνουν;

Το Infokids.gr ανακάλυψε και σας προτείνει 5 καταπράσινες και ασφαλείς παιδικές χαρές στην Αττική που φημίζονται για την πυκνή βλάστηση και και τη σκιά τους και τις οποίες αξίζει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε στην επόμενη σας βόλτα!

Παιδική Χαρά Ζαππείου

Ο Κήπος του Ζαππείου στολίζεται με μια υπέροχη παιδική χαρά, περιφραγμένη με πέτρινο τοιχίο και παραδοσιακά κάγκελα. Έγινε διαμόρφωση της περιοχής εισόδου με επιμελημένη επίστρωση κυβόλιθων πορφυρίτη και κατασκευάσθηκε ράμπα για πρόσβαση αναπήρων. Δημιουργήθηκαν νησίδες  χώρων παιχνιδιού με βότσαλο, με όριο προς τον χλοοτάπητα, καμπύλης μορφής ζώνη από σκυρόδεμα ασφαλές για τον κίνδυνο ατυχημάτων των μικρών παιδιών. Τοποθετήθηκαν νέα όργανα παιχνιδιού, σύγχρονα και πρωτότυπα, στα οποία περιλαμβάνονται και παιχνίδια για χρήση από άτομα με μειωμένη κινητικότητα. Τέλος, έγινε πλήρης ανακατασκευή των χώρων W.C. της παιδικής χαράς, με επιπλέον πρόβλεψη για χρήση τους από ΑΜΕΑ.

Ζάππειο Μέγαρο

Βασιλίσσης Όλγας, Αθήνα

Πάρκο Αναλήψεως Βύρωνα

Πρόκειται για μια από τις ωραιότερες παιδικές χαρές – πάρκα που υπάρχουν στην Αττική. Διαθέτει δύο νηπιακές χαρές για παιδιά νηπιακής, προσχολικής και βρεφικής ηλικίας, με καινούργια δάπεδα και όργανα ασφαλεία, με νέα μέσα αναψυχής και ψυχαγωγία, με πολύ χρώμα αλλά και πράσινο. Από τα οκτώ στρέμματα τα πέντε είναι καλυμμένα με γκαζόν, ενώ έχουν φυτευθεί 3.000 φυτά και θάμνοι.

Πάρκο Αναλήψεως Βύρωνα

Αναλήψεως 35, Βύρωνας

Παιδική Χαρά Εθνικού Κήπου

Βρίσκεται μέσα στον Εθνικό Κήπο και είναι περιφραγμένη. Έχει πολλά παιχνίδια, κούνιες για μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά και κούνιες για βρέφη, τσουλήθρα, τραμπάλα, ελατήρια, μία κούνια- σαμπρέλα, 2 σύνθετα. Έχει ένα κιόσκι, και πολλά παγκάκια κατή μήκος της παιδικής χαράς για τους μεγάλους. Διαθέτει τουαλέτες που χρησιμοποιούνται μόνο από τα παδιά.

Παιδική Χαρά Εθνικού Κήπου

Ηρώδου Αττικού 21, Αθήνα

Παιδική Χαρά Άλσος Περιστερίου

Στο καταπράσινο Άλσος Περιστερίου λειτουργεί μια ολοκαίνουργια παιδική χαρά σκιασμένη από ψηλές λεύκες, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να ξεκουραστούν στα υπαίθρια καθιστικά. Ευκάλυπτοι, πλατάνια, κουτσουπιές, ελιές, χαρουπιές, κυπαρίσσια, ιτιές κλαίουσες, ακακίες, λεμονοκυπάρισσα, νεραντζιές, συκιές, λεμονιές, κυπαρίσσια… είναι μερικά από τα δέντρα που σίγουρα θα αναγνωρίσετε. Σε διάφορα σημεία του άλσους δημιουργούνται, επίσης, υπέροχοι ανθόκηποι, πλημμυρισμένοι από χιλιάδες χρώματα κι αρώματα που δίνουν το στίγμα της κάθε εποχής του χρόνου.Τον Ιούνιο του 2017, εγκαινιάστηκε ακόμα μια παιδική χαρά εντός του Άλσους που απευθύνεται σε μικρότερα παιδιά και βρίσκεται στο χώρο του ποδηλατοδρομίου. Η νέα αυτή προσθήκη για τα μικρά παιδιά έγινε έπειτα από την παρατήρηση ότι η μεγάλη παιδική χαρά του Άλσους Περιστερίου γεμίζει πλέον καθημερινά από παιδιά κάθε ηλικίας και τα μικρότερα χρειάζονταν τον χώρο τους.

Άλσος Περιστερίου

Αγίου Βασιλείου 63, στο Περιστέρι Αττικής, απέναντι από το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Παιδική Χαρά Κολυμβητηρίου Ραφήνας

Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να απολαύσουν ξέγνοιαστοι το παιχνίδι τους στην πλήρως ανακαινισμένη παιδική χαρά του κολυμβητηρίου Ραφήνας. Σε ένα καταπράσινο δάσος, μικροί και μεγάλοι θα απολαύσετε μια όμορφη βόλτα στον καθαρό αέρα, μακριά από την πολύβουη καθημερινότητα. Ο χώρος είναι πεντακάθαρος και προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες. Έπειτα από έναν οικογενειακο περίπατο με φόντο τα πεύκα, τα παιδιά μπορούν να παίξουν στην παιδική χαρά, όλοι μαζί μπορείτε να γυμναστείτε στα υπαίθρια όργανα γυμναστικής που τοποθετήθηκαν πριν από λίγο διάστημα, ενώ ο χώρος είναι ιδανικός και για ποδηλατοβόλτα.

Κολυμβητήριο Ραφήνας

Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, Ραφήνα – Σκαλοπάτι,

2294026315