Παιδικοί Σταθμοί ΕΕΤΑΑ 2021-2022: Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα – Ξεκινούν οι εγγραφές

Παιδικοί Σταθμοί ΕΕΤΑΑ 2021-2022: Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα - Ξεκινούν οι εγγραφές

Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς,  τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠΑμεΑ, για το σχολικό έτος 2021-2022.

Για να δείτε τα οριστικά αποτελέσματα πατήστε εδώ

Πότε αρχίζουν οι εγγραφές για τους δικαιούχους των voucher

Ξεκινούν αύριο, Τρίτη 24 Αυγούστου, οι εγγραφές των παιδιών με voucher σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Κατά τη φετινή περίοδο 2021-2022, τίθενται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε εφαρμογή δύο παράλληλα προγράμματα κουπονιών (vouchers) για βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠμεΑ, προς ωφελούμενες μητέρες, με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών προσχολικής ηλικίας (βρεφονηπιακοί) και σχολικής ηλικίας κατά τις απογευματινές ώρες (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καταφέρνει έτσι να μην αφήσει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και, σε σχέση με το 2019, να εντάξει 15.000 (16%) περισσότερα παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Θα συμπεριληφθούν, με επιπλέον προϋπολογισμό, 1.500 παιδιά ακόμη στο πρόγραμμα διανομής voucher

Συνολικά, για το πρόγραμμα της «Εναρμόνισης» υπέβαλαν αίτηση 167.104 μητέρες για 232.203 παιδιά, εκ των οποίων, μετά την εξέταση των ενστάσεων, έλαβαν το voucher 152.269 παιδιά. Για το παράλληλο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Οικονομική στήριξη οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας» υποβλήθηκαν αιτήσεις για 18.660 παιδιά και, μετά την εξέταση και των ενστάσεων, έλαβαν voucher 14.762 παιδιά (6.742 νήπια και 8.020 βρέφη).

Οι δηλώσεις της Δόμνας Μιχαηλίδου

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Η πρόσβαση στην προσχολική αγωγή θέλουμε να είναι δεδομένη για κάθε οικογένεια και κάθε παιδί. Είναι μία θέση στην οποία είμαστε αμετακίνητοι από την αρχή. Ειδικά, σε περιόδους ύφεσης, λόγω της πανδημίας, είμαστε αποτελεσματικοί και πιστοί σε όσα λέμε.

Σε μία δύσκολη χρονιά συνεχίζουμε την ενίσχυση της προσχολικής αγωγής και διασφαλίζουμε την πρόσβαση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όλα τα παιδιά. Η ποιοτική προσχολική αγωγή είναι ένα ουσιαστικό όχημα για την ανάπτυξη όλων των παιδιών και τη μετέπειτα πορεία τους.

Γι’ αυτό εξάλλου δημιουργήσαμε και το πρόγραμμα “Κυψέλη”, ένα ενιαίο, ολιστικό πρόγραμμα, κοινό για όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας. Είμαστε δίπλα σε κάθε παιδί και σε κάθε γονέα»

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει ο πατέρας του 9χρονου που “έσβησε” από ηλεκτροπληξία: «Μου έμεινε στα χέρια»

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Πώς θα διαλέξετε τις σωστές μάσκες για τα παιδιά ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Μεγάλη ευτυχία για τον Άκη Παυλόπουλο – Έγινε δεύτερη φορά μπαμπάς