Πέμπτη 23 Ιανουαρίου

Πάμε να φτιάξουμε, απίθανες αφράτες τυροκροκέτες, να ξετρελαθούν τα παιδιά

Δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο στην πιατέλα, το υπόσχομαι

Αφράτες και τραγανές τυροκροκέτες, να μοσχομυρίσει η κουζίνα σας, αυτές τις μέρες, που όλο και κάτι πιο σπέσιαλ φτάχνετε και σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά.

Τυροκροκέτες, τραγανές από έξω, που μόλις τις δαγκώσουμε σκάει από μέσα τους το λιωμένο τυρί και κάνει βουτιά στο στόμα μας.
Από τα πιο αγαπημένα μας συνοδευτικά για μπουφέ ή για το γεύμα μας, που λατρεύουν και τα παιδιά.
Όσες και να φτιάξουμε δεν περισσεύουν ποτέ γιατί πάντα μια παραπάνω είναι έξτρα μπόνους για τον τυχερό.

Υλικά
450 γρ γραβιέρα τριμμένη
65 γρ αλεύρι
1 αυγό
50 γρ φρυγανιά τριμμένη
3 ΚΣ κεφαλοτύρι τριμμένο
λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες

Σε ένα μπολ ανακατεύω την τριμμένη γραβιέρα με το αλεύρι και το αυγό.
Παίρνω από το μείγμα δύο ΚΣ και πλάθω σε μπάλες, σε μέγεθος μικρού καρυδιού.
Σε ένα μεγάλο πιάτο αναμιγνύω την φρυγανιά με το κεφαλοτύρι.
Βουτάω μια μια τις μπάλες, στο μείγμα της φρυγανιάς, πιέζω λίγο να κολλήσει καλά πάνω τους.
Τις βάζω στην κατάψυξη για 10 λεπτά ή στο ψυγείο για 30.
Ζεσταίνω σε ένα κατσαρολάκι το λάδι στη μέγιστη ένταση και όταν πιάσει τη θερμοκρασία, χαμηλώνω την ένταση σε μέτρια.
Βάζω ανά 3 – 4 (ανάλογα το μέγεθος της κατσαρόλας) τις τυροκροκέτες, αφήνω για 1 – 1,5 λεπτό τις γυρίζω και από την άλλη πλευρά για άλλο 1,5 λεπτό.
Τις βγάζω σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρω αμέσως.

Διαβάστε επίσης:

Πυροσβέστες ντύθηκαν Άγιοι Βασίληδες και μοίρασαν δώρα σε παιδιά με καρκίνο

Στο χειρουργείο το κοριτσάκι του Σάκη Τανιμανίδη, είχε ατύχημα, ενώ ο μπαμπάς της, ήταν στο Καζακστάν

Ροή Ειδήσεων