Πανελλήνιες 2018: Συγκινεί ο Κεφαλονίτης με τα 7 αδέρφια που περνά από τους πρώτους στην Ιατρική

Μια επίδοση που τον φέρνει πρώτο στο νομό Κεφαλονιάς και τον κατατάσσει ανάμεσα στις καλύτερες επιδόσεις σε όλη την Ελλάδα στις Πανελλήνιες, πέτυχε ο Ευαγγελινός Μιχελής, από την Κεφαλονιά.

Ο νεαρός μαθητής συγκέντρωσε 19,376 μόρια, βαθμολογία η οποία του δίνει το εισιτήριο για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, να εισαχθεί – δηλαδή – στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Μάλιστα, με βάση αυτή τη βαθμολογία θα είναι και στις πρώτες θέσεις των εισαχθέντων στο πανεπιστήμιο.

Μιλώντας για την επιτυχία του, ο ίδιος ανέφερε στο inkefalonia.gr, πως δεν περίμενε ότι θα τα έχει πάει τόσο καλά στις Πανελλήνιες, καθώς σύμφωνα και με τις πρώτες ενδείξεις θα υπάρχει πτώση στις βάσεις του 2018 και, ειδικότερα, του 3ου επιστημονικού πεδίου στο οποίο εντάσσεται και η Ιατρική.

«Δεν το περίμενα αρχικά, ότι θα τα είχα πάει σε τέτοια έκταση καλά. Περίμενα έναν βαθμό που θα με έβαζε στην Ιατρική, που ήταν και η επιλογή μου, όμως ήταν μία έκπληξη και για μένα», ανέφερε ο υποψήφιος των Πανελληνίων 2018 και συνέχισε αποκαλύπτοντας, ότι έμαθε τα αποτελέσματα εν πλω, αφού την ημέρα ανακοίνωσής τους επέστρεφε από ταξίδι που είχε κάνει με τους φίλους του.

Όσο για το πόσες ώρες διάβαζε για να τα καταφέρει, δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πέρυσι διάβαζα 2-3 ώρες το πολύ την ημέρα. Φέτος ξεκίνησα με 4-5 ώρες αρχικά, αλλά μετά από τον Μάρτιο διάβαζα 7-9 ώρες την ημέρα».

Διαβάζοντας, λοιπόν, συστηματικά, ο Ευαγγελινός κατάφερε να γράψει 18,8 στο Μάθημα της Έκθεσης, 19 στη Βιολογία, 20 στη Φυσική και 19,8 στη Χημεία. Ο Ευαγγελινός Μιχελής είναι από τα Δενδρίνατα Πυλάρου της Κεφαλονιάς και είναι ο μεγαλύτερος από τα συνολικά 8 αδέλφια της οικογένειας. Οσο για το πώς θα περάσει το καλοκαίρι του, ο ίδιος ανέφερε πως δεν θα κάνει διακοπές, αλλά θα εργαστεί σε ρεσεψιόν τουριστικής επιχείρησης για να βγάλει το χαρτζιλίκι του.

Ποιο είναι το όνειρό του;

«Το όνειρο μου είναι να κάνω μία καινοτομία. Να προχωρήσω λίγο παραπέρα. Σε κάποιο εργαστήριο, σε κάποια ερεύνα», δηλώνει. Ο Ευαγγελινός, μάλιστα, συμμετείχε μαζί με άλλους Κεφαλονίτες στο πρόγραμμα Euroscola, παίρνοντας μέρος σε ένα διαγωνισμό έκθεσης για την Ε.Ε. με την καλύτερη επίδοση των συμμετεχόντων, που προέρχονταν από όλα τα Ιόνια νησιά.

«Για μένα και θεωρώ και για όλα τα παιδιά που πέτυχαν στις Πανελλήνιες, τώρα αρχίζουν όλα. Είναι μία αφετηρία ενός ταξιδιού… Πρέπει ως νέοι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τον εαυτό μας και για την χώρα μας», καταλήγει ο ευτυχής νεαρός.