Πανελλήνιες 2022: Δύο μητέρες στη Μυτιλήνη αρίστευσαν και το Πανεπιστήμιο είναι το επόμενό τους βήμα

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις Πανελλήνιες 2022  έφερε πολλά χαμόγελα ευτυχίας και επιτυχίας στους υποψηφίους που βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την πανεπιστημιακή σχολή που ονειρεύονται.

Πέρα από τις ιστορίες επιτυχίες των 17χρονων μαθητών, το φως της δημοσιότητας έχουν δει  και πολλές ιστορίες μαμάδων που πήραν την απόφαση να δώσουν εξετάσεις και να διεκδικήσουν μια θέση στο Πανεπιστήμιο.

Αριστούχα μητέρα δύο παιδιών στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με 18.500 μόρια

Αριστούχα του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Μυτιλήνης αναδείχτηκε φέτος η Μαρία Κουρούτσαλτη με 18,5 μέσο όρο στα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων.  Μητέρα δύο παιδιών 10 και 13 ετών, εργαζόμενη το πρωί στη διεύθυνση υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, η Μαρία Κουρούτσαλτη αφιέρωνε τα απογεύματα στο σχολείο και στο διάβασμα.

Καλεσμένη στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99», μας είπε ότι η συνταγή είναι η θέληση, «αυτό που έχεις, αυτό να κάνεις». Και στόχος της είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Σχολή Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας, Ωκεανογραφίας.

«Άκουγα από φίλους που έδιναν τα παιδιά τους ότι είχαν άγχος, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα το βίωνα σε τέτοιο βαθμό», μας λέει και την ίδια ώρα θυμάται ότι όλη τη σχολική χρονιά δυσκολεύτηκε ακόμα περισσότερο αντιμετωπίζοντας και θέματα υγείας. «Έπεσαν όλα μαζί, όμως ένιωσα ότι έκανα κάτι για μένα» εξηγεί.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

Μαρία Ζαχαρίου: «Η 12χρονη κόρη μου, με έπεισε να σπουδάσω»

Η Μαρία Ζαχαρίου, μητέρα δύο παιδιών από το Πλωμάρι, βάζει πλώρη από το Επαγγελματικό Λύκειο για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Τμήμα Περιβάλλοντος, με την καλύτερη βαθμολογία στο σχολείο της. Η Μαρία είναι 31 ετών και όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ν» 99 fm είχε ήδη αποφοιτήσει από το Επαγγελματικό Λύκειο στα 18 της, όμως δεν είχε προχωρήσει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Πάντα υπήρχε μέσα μου η λαχτάρα να σπουδάσω, κάτι το οποίο κατάλαβε η μεγάλη μου κόρη η οποία τώρα θα πάει στην Α’ Γυμνασίου και με ενθάρρυνε να το κάνω. Μου έλεγε, «αχ μαμά αφού είσαι τόσο καλή και μας βοηθάς με τα μαθήματά μας, πρέπει οπωσδήποτε να σπουδάσεις». Το σκέφθηκα καλά και είπα ότι αφού τα παιδιά τώρα πηγαίνουν στο σχολείο το πρωί, μπορώ κι εγώ να προσπαθήσω και να κυνηγήσω το όνειρό μου».

Όπως αναφέρει διάβαζε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς κυρίως τα βράδια, το τελευταίο διάστημα όμως με τη βοήθεια του συζύγου της, ο οποίος είναι καπετάνιος και επέστρεψε από το ταξίδι του, αφοσιώθηκε περισσότερο στη μελέτη κι έτσι πέτυχε πολύ καλή βαθμολογία.

Η Μαρία με 15.900 μόρια, βάζει πλώρη για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Τμήμα Περιβάλλοντος το οποίο όπως είπε ήταν ο στόχος της από την πρώτη στιγμή.

Διαβάστε επίσης:

Για απόπειρα απαγωγής ενός εκ των τριών παιδιών της κάνει λόγο η Ρούλα Πισπιρίγκου – Η συνομιλία που θα συζητηθεί

Στον Καρακούκη ο πειθαρχικός έλεγχος των ιατροδικαστών Μαλένας και Ίριδας – Πώς η Δήμητρα “‘εκαψε” την Ρούλα στην κατάθεσή της

Aυτός ο Δήμος προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ καλοκαιρινές διακοπές σε μητέρες που μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά

O εμβολιασμός κατά του HPV είναι το μόνο αποτελεσματικό μέσο πρόληψης για τα αγόρια και τα κορίτσια