Πανελλήνιες 2022: Τι αποφάσισε η Επιτροπή των Ειδικών για τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Πανελλήνιες 2022: Τι αποφάσισε η Επιτροπή των Ειδικών για τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Αντίστροφα μετρούν τις μέρες οι μαθητές που θα πάρουν μέρος στις Πανελλήνιες 2022.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας όπου εξετάστηκαν ενδελεχώς τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την διεξαγωγή των εξετάσεων.

Με μάσκα αλλά χωρίς self test οι μαθητές στις Πανελλήνιες 2022

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ιnfokids.gr, οι ειδικοί αποφάσισαν οι μαθητές και οι καθηγητές να πάνε στις Πανελλήνιες 2022 με τα ίδια πρωτόκολλα τα οποία είναι σε ισχύ αυτή τη στιγμή που πάνε σχολείο.

Οι υποψήφιοι και οι καθηγητές θα συνεχίσουν να φοράνε υποχρεωτικά τη μάσκα  στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των σχολείων και δεν θα υποβάλλονται στη διενέργεια self test πριν την είσοδό τους στην αίθουσα.

Ενώ οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί να πρέπει να υποβάλλονται σε rapid test το οποίο θα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο: Νέες συλλήψεις και καταδίκες

Αποστάσεις, αυξημένα εξεταστικά κέντρα και αερισμός των αιθουσών

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέτρα το υπουργείο Παιδείας έχει καταλήξει στην τήρηση όσων ίσχυαν και τα προηγούμενα χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού, στο να είναι, δηλαδή, αυξημένος ο αριθμός των εξεταστικών κέντρων ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ανάμεσα στους μαθητές αλλά και στον προσεκτικό καθαρισμό και αερισμό των αιθουσών πριν και κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Παράλληλα ειδική πρόβλεψη θα υπάρξει για τους υποψήφιους μουσικών τμημάτων και ΤΕΦΑΑ οι οποίοι θα εξετάζονται σε κάποια ειδικά μαθήματα χωρίς μάσκα.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι σε περίπτωση που υποψήφιος νοσήσει με κορωνοϊό προβλέπεται η μεταφορά της εξέτασής του στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε το μωρό να περπατήσει και λίγο ξυπόλητο – Ο παιδίατρος εξηγεί γιατί είναι ωφέλιμο

Μιχαηλίδου: “Η διάσωση κάθε παιδιού και κάθε μητέρας από την Ουκρανία είναι υπόθεση όλων μας”

Ένα πρωτότυπο εργαστήριο που συνδυάζει χορό και ζωγραφική στο Μουσείο Φωταερίου