Πανεπιστήμιο Κρήτης: Βραβείο στα αδέλφια Καράντζη για τη θέληση και την επιμονή τους

Πανεπιστήμιο Κρήτης

Έχουν αποδείξει ότι με θέληση και επιμονή μπορούν και ξεπερνούν τις όποιες δυσκολίες.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης απένειμε τιμητικούς επαίνους στα αδέρφια Αντώνη και Κωνσταντίνο Καράντζη, φοιτητές της Ιατρικής Σχολής και του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών αντίστοιχα, γιατί «έχουν αποδείξει ότι με θέληση και επιμονή μπορούν και ξεπερνούν τις όποιες δυσκολίες και επιτυγχάνουν τους στόχους και τα όνειρά τους», όπως αναφέρει το Ίδρυμα.

Τα δύο αδέλφια έχουν κινητικά προβλήματα εκ γενετής, γεγονός που δεν τους έκανε ποτέ να το βάλουν κάτω. Αντίθετα, κατάφεραν και οι δύο να εισαχθούν στα Τμήματα επιλογής τους και τώρα σχεδιάζουν το επαγγελματικό τους μέλλον.

Ο 21χρονος Αντώνης είναι στο 4ο έτος της Ιατρικής σχολής, ήταν η πρώτη του επιλογή

αδέλφια Καράντζη

Όπως λέει στο Cretalive, διαπίστωσε από νωρίς πως είχε κλίση στα θετικά μαθήματα, κυρίως τη Βιολογία. Παράλληλα, του άρεσε η επαφή με τον κόσμο, να μπορεί να βρίσκει λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι και έχουν σχέση με σωματικές διαταραχές και άλλες δυσκολίες. Το γεγονός ότι ο ίδιος κινείται με αμαξίδιο επηρέασε την απόφασή του, όχι, όμως, στον μέγιστο βαθμό.

Ο 19χρονος Κωνσταντίνος σπουδάζει στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, στο 2ο έτος

αδέλφια Καράντζη

Ήταν η πρώτη του επιλογή καθώς θεωρεί πως στο μέλλον ο κάθε άνθρωπος θα έχει ανάγκη τους υπολογιστές. Εξάλλου, ήταν ένα αντικείμενο που του άρεσε και ένα επιπλέον κίνητρο είναι το γεγονός ότι υπάρχει απορρόφηση στην αγορά εργασίας τόσο στη χώρα μας όσο και το εξωτερικό. Θα ήθελε να εργαστεί σε εταιρεία πληροφορικής ενώ ως δεύτερη επιλογή σκέφτεται την εκπαίδευση. Για την πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο λέει πως δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, μπορεί να πάει παντού, όπως τη βιβλιοθήκη, άνετα.

αδέλφια Καράντζη

Πηγή: cretalive.gr