Πάνω από 35.000 τα κρούσματα στα παιδιά σε μια εβδομάδα – Αποδεκατισμένες οι σχολικές τάξεις

Χαμός με τα κρούσματα στα παιδιά - Έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία

Τα κρούσματα κορωνοϊού στα παιδιά ηλικίας 4-18 ετών στην Ελλάδα έφτασαν τα 35.275 την εβδομάδα από τις 7 έως τις 13 Μαρτίου. Τα κρούσματα στα παιδιά στην εβδομάδα αναφοράς αποτελούνε το 27% των γενικών κρουσμάτων και είναι μειωμένα κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Αύριο η απόφαση για μείωση των self test στα σχολεία

Το θέμα του διαγνωστικού ελέγχου (testing) στους μαθητές, θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

TΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ SELF TEST ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Infokids.gr στο τραπέζι της συζήτησης θα εξεταστεί το ενδεχόμενο οι μαθητές να υποβάλλονται πλέον σε ένα self test την εβδομάδα αντί για δύο που διενεργούν σήμερα προσκομίζοντας το αρνητικό αποτέλεσμα στην ειδική πλατφόρμα.  Οι επιστήμονες θα συζητήσουν το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής του νέου testing, με πιθανότερο σενάριο την έναρξη του από τον επόμενο μήνα.

Aρνητικό self test χθες - θετικό σήμερα: Τι ισχύει στην περίπτωση αυτών των μαθητών

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ “ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ”

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει “κλειδώσει” το ένα self test εβδομαδιαίως αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια μέρα θα διεξάγεται το test.  Αν δηλαδή θα είναι μόνο την Τρίτη ή την Παρασκευή ή αν υπάρχει σκέψη για άλλη μέρα. Mάλιστα,  δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να καταργηθούν εντελώς τα τεστ μέχρι το Πάσχα, εάν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

Οι επιστήμονες ανησυχούν και για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας καθώς τις τελευταίες μέρες καταγράφεται μια υποτροπή στα δεδομένα που μεταφράζεται σε αύξηση των κρουσμάτων αύξηση του δείκτη μεταδοτικότητας. Μάλιστα όπως εξηγούν αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου οφείλεται στην παραλλαγή Όμικρον 2, που αυτή τη στιγμή έχοντας πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα αντικαθιστά ραγδαία την Ο. Η Όμικρον 2 δεν κάνει ωστόσο σοβαρή νόσο, γεγονός το οποίο οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν ενθαρρυντικό.

«ΒΡΑΖΟΥΝ» ΑΠΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

«Βράζει» από κρούσματα η σχολική κοινότητα σε πολλά μέρη της Ελλάδας με την εικόνα από τις κλειστές τάξεις να εμφανίζεται ανοδική. Ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι υπάρχει ενδοσχολική διασπορά γεγονός που προβληματίζει τους αρμοδίους.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ

Στα «ύψη» τα κρούσματα στα παιδιά - Πρόταση να κλείνει το τμήμα για 3 ημέρες μόλις εντοπιστεί κρούσμα

Η πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας όπου αναρτώνται τα σχολεία και τα τμήματα σχολείων όπου αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων επανενεργοποιήθηκε και μπορείτε να τη δείτε εδώ

Υπενθυμίζεται πως βάσει πρωτοκόλλου προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας τμημάτων για 14 ημέρες σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος μαθητή ή εκπαιδευτικού που ανήκει στο τμήμα.

Για την αναστολή λειτουργίας συνολικά της σχολικής μονάδας απαιτούνται τουλάχιστον 3 μη σχετιζόμενα μεταξύ τους κρούσματα, ενώ σε περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικού που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήμα, γίνεται εκτίμηση κινδύνου βάσει της ιχνηλάτησης των στενών επαφών του κρούσματος.

Διαβάστε επίσης:

«Ασφαλές Άγγιγμα»: Οι μαθητές Δημοτικού μαθαίνουν πώς να προστατεύονται από τη σεξουαλική κακοποίηση

Θάνατοι 3 παιδιών στην Πάτρα: Τι λέει η μητέρα για το πανάκι με το αίμα, δίπλα στην Ίριδα

Τα Νεανικά Ρευματικά Νοσήματα επηρεάζουν περίπου 1 στα 1000 παιδιά κάτω των 16 ετών