Παπαευαγγέλου: «Στόχος μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου»

Άμεση προτεραιότητα χαρακτήρισε το άνοιγμα των σχολείων η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου, στην τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι «το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί άμεση προτεραιότητα, γιατί τα παιδιά έχουν μείνει πολύ καιρό έξω από το φυσικό τους περιβάλλον και αυτό είναι τα θρανία».

Διαβάστε: Τι ανακοίνωσε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας για την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία

«Ο βασικός λόγος που κλείσαμε τα σχολεία δεν είναι η μεταδοτικότητα σε αυτά και ιδιαίτερα στα δημοτικά, αλλά το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο. Στόχος μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου», σημείωσε.

Απαντώντας στο σκέλος της ερώτησης σχετικά με το άνοιγμα διαφορετικών ημερομηνιών ανά περιοχή, η κα Παπαευαγγέλου υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις.

Η κυρία Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στο πολυοργανικό φλεγμονόδες σύνδρομο, που είναι η παρενέργεια του κορωνοϊού για τα παιδιά. «Απλώς σταματήσαμε να το λέμε kawasaki. Όμως είναι σπάνιο και αφορά την κορυφή του παγόβουνου».