Παρακολουθήσαμε το σεμινάριο της Avène για την ατοπική δερματίτιδα – Μάθετε πώς θα ταξιδέψετε στο Κέντρο Υδροθεραπείας

Την προηγούμενη Τετάρτη, στις 6 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε το 1ο σεμινάριο της Avène για το 2019, με θέμα την ατοπική δερματίτιδα. Στόχος του σεμιναρίου, να έρθουν στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός, γονείς, μαζί με τα παιδιά τους που πάσχουν από ατοπική δερματίτιδα, ώστε να ενημερωθούν από την δερματολόγο-αφροδισιολόγο κ. Βασιλική Βοσυνιώτη για όλα όσα αφορούν την πάθησή τους.

Η ατοπική δερματίτιδα είναι μία νόσος με υφέσεις και εξάρσεις. Κατά την περίοδο των εξάρσεών της ταλαιπωρεί πολύ τα μικρά παιδιά, που δυσκολεύονται να κατανοήσουν την αιτία του κνησμού τους και άρα να υπακούσουν σε κάποιες οδηγίες.

Πρόκειται για μία νόσο, που χρειάζεται προσοχή και σωστή αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της προκειμένου να μειωθούν οι περίοδοι έξαρσης του εκζέματος.

Στις 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το 2ο σεμινάριο της Avène. Το κάλεσμα απευθύνεται εκ νέου σε γονείς με παιδιά που υποφέρουν από ατοπική δερματίτιδα ώστε να προσέλθουν στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός για ενημέρωση. Μετά το πέρας του σεμιναρίου, οι γονείς μπορούν να δηλώσουν την επιθυμία τους να εξεταστεί το παιδί τους από τους εξειδικευμένους γιατρούς στο Ανδρέας Συγγρός ώστε να αξιολογηθεί η βαρύτητα της περίπτωσής του.

Το παιδί με την πιο βαριά μορφή, θα επιλεγεί ώστε να μεταβεί στο Κέντρο Υδροθεραπείας της Avène, μαζί με την οικογένειά του, για θεραπεία.

Δηλώστε συμμετοχή στο σεμινάριο ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ατοπική δερματίτιδα που ταλαιπωρεί το παιδί σας και τρόπους για να το ανακουφίσετε δηλώστε συμμετοχή και δώστε το παρών στο δεύτερο δωρεάν σεμινάριο ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου, 18:00 – 19:00 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Ανδρέας Συγγρός με υπεύθυνη την Δερματολόγο κα Βασιλική Βοσυνιώτη.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο 2ο σεμινάριο, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας εδώ και μη διστάσετε να το μοιραστείτε με μία οικογένεια που το έχει ανάγκη.

Μάθε πώς μπορεί και το δικό σου παιδί με ατοπική δερματίτιδα να ταξιδέψει στη Νότια Γαλλία

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, μία από τις 2.800 οικογένειες που θα λάβουν τη φροντίδα του Κέντρου Υδροθεραπείας της Avène θα είναι ελληνική! Μια από τις συμμετέχουσες στο σεμινάριο οικογένειες, θα κερδίσει ένα ταξίδι στο Κέντρο Υδροθεραπείας της Avène στη Νότια Γαλλία για 3 ολόκληρες εβδομάδες για να λάβει το ατοπικό παιδί όλη τη φροντίδα, την εκπαίδευση και την υποστήριξη που χρειάζεται από εξειδικευμένη ομάδα δερματολόγων.

Η διαδικασία επιλογής είναι η εξής: Αφού η οικογένεια παρακολουθήσει το σεμινάριο της 20ης Μαρτίου στο νοσοκομείο Α. Συγγρός, το παιδί θα εξετασθεί από την εξειδικευμένη ομάδα δερματολόγων και ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης θα γίνει η επιλογή.