Ενημερωθείτε για την ατοπική δερματίτιδα στα παιδιά στο σεμινάριο του Νοσ. Ανδ. Συγγρός και κερδίστε ένα ταξίδι στο Κέντρο Υδροθεραπείας της Avène

Γνωρίζετε ότι περίπου το 20% των παιδιών στον κόσμο επηρεάζεται από κάποια μορφή εκζέματος; Το έκζεμα είναι μια πάθηση όπου το δέρμα στο σώμα και το τριχωτό της κεφαλής έχει φαγούρα και γίνεται κόκκινο, κάνοντας το παιδί να ξύνει το δέρμα του συνεχώς. Αυτή η κατάσταση οδηγεί στην ανάπτυξη ενοχλητικών πληγών.

Ο πιο συνηθισμένος τύπος εκζέματος είναι η ατοπική δερματίτιδα που μοιάζει με αλλεργία. Αυτό συμβαίνει συχνότερα στα παιδιά απ’ ότι στους ενήλικες.

Τι είναι η ατοπική δερματίτιδα

Η ατοπική δερματίτιδα συνήθως ξεκινά από την βρεφική ή την παιδική ηλικία. Τα παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με ιστορικό ατοπικής δερματίτιδας, άσθματος ή αλλεργικής ρινίτιδας έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ατοπικό δέρμα.

Τα συμπτώματα που προδίδουν την πάθηση

Τα κοινά συμπτώματα ατοπικής δερματίτιδας είναι η κοκκινίλα, το ξηρό δέρμα και η έντονη φαγούρα.

Σε περιόδους ύφεσης το δέρμα μπορεί να δείχνει εντελώς φυσιολογικό. Αν και το έκζεμα μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος, ορισμένες περιοχές προσβάλλονται συχνότερα από άλλες. Στα παιδιά παρατηρείται κυρίως στο πρόσωπο, ενώ καθώς μεγαλώνουν επεκτείνεται σε χέρια και πόδια. Σε έφηβους εμφανίζεται στα γόνατα, τους αγκώνες και τον λαιμό, τους καρπούς, τους αστραγάλους και τα χέρια.

Λέμε in στη ζωή και out στο έκζεμα

Παρότι η ατοπική δερματίτιδα δεν είναι μία απειλητική κατάσταση, εντούτοις χειροτερεύει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής του παιδιού, καθώς του προκαλεί εσωστρέφεια, του προκαλεί συναισθήματα μειονεξίας απέναντι στα υπόλοιπα παιδιά και γενικά του στερεί τον αυθορμητισμό της παιδικότητας καθώς πρέπει διαρκώς να προσέχει για να μην “πυροδοτεί” τους ερεθιστικούς παράγοντες. Πώς μπορούμε λοιπόν να κάνουμε τα παιδιά να αισθάνονται πιο άνετα;

Το μυστικό για να ανακουφίσετε το ατοπικό δέρμα του παιδιού

Η ενυδάτωση είναι το σημαντικότερο προληπτικό μέτρο  και πρέπει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας γονιών και παιδιών.  H σειρά Xeracalm A.D. της Avène, μια σειρά με μαλακτικά προϊόντα 100% είναι το μυστικό για να ανακουφίσετε το ατοπικό δέρμα του παιδιού.  Πρόκειται για αποστειρωμένα μαλακτικά (κρέμα & baume) με μια μοναδική, υψηλής απόδοσης σύνθεση που περιέχει μόνο τα απαραίτητα συστατικά, με 0% συντηρητικά και με νέα απαραβίαστη αντλία. Η νέα αντλία επιτρέπει την έξοδο του προϊόντος απαγορεύοντας αυστηρά την είσοδο μικροβίων ή αέρα στη σύνθεση, διατηρώντας την αναλλοίωτη και αποστειρωμένη. Με τη χρήση των μαλακτικών XeraCalm, λέμε OUT στον κνησμό του εκζέματος από την 5η κιόλας ημέρα.

Δηλώστε συμμετοχή στο σεμινάριο ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ατοπική δερματίτιδα που ταλαιπωρεί το παιδί σας και τρόπους για να το ανακουφίσετε δηλώστε συμμετοχή και δώστε το παρών στο δεύτερο δωρεάν σεμινάριο ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου, 18:00 – 19:00 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Ανδρέας Συγγρός με υπεύθυνη την Δερματολόγο κα Βασιλική Βοσυνιώτη.

Δηλώστε τη συμμετοχή στο 2ο σεμινάριο, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας εδώ και μη διστάσετε να το μοιραστείτε με μία οικογένεια που το έχει ανάγκη.

Μάθε πώς μπορεί και το δικό σου παιδί με ατοπική δερματίτιδα να ταξιδέψει στη Νότια Γαλλία

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, μία από τις 2.800 οικογένειες που θα λάβουν τη φροντίδα του Κέντρου Υδροθεραπείας της Avène θα είναι ελληνική! Μια από τις συμμετέχουσες στο σεμινάριο οικογένειες, θα κερδίσει ένα ταξίδι στο Κέντρο Υδροθεραπείας της Avène στη Νότια Γαλλία για 3 ολόκληρες εβδομάδες για να λάβει το ατοπικό παιδί όλη τη φροντίδα, την εκπαίδευση και την υποστήριξη που χρειάζεται από εξειδικευμένη ομάδα δερματολόγων.

Η διαδικασία επιλογής είναι η εξής: Αφού το παιδί με ατοπική δερματίτιδα με την οικογένεια του, παρακολουθήσουν το σεμινάριο της 20ης Μαρτίου στο νοσοκομείο Α. Συγγρός, θα εξετασθεί από την εξειδικευμένη ομάδα δερματολόγων και ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης θα γίνει η επιλογή.

Η Εύα τόλμησε το Inside Out – Το παιδί σας;

Η Εύα με την οικογένειά της δεν «κλείστηκαν» στο πρόβλημα, τόλμησαν και δήλωσαν συμμετοχή στα δωρεάν σεμινάρια στο νοσοκομείο Α. Συγγρός το 2018. Ανάμεσα σε πολλές οικογένειες με παιδί που πάσχει από ατοπική δερματίτιδα, η Εύα επιλέχθηκε από την εξειδικευμένη ομάδα δερματολόγων του νοσοκομείου Α. Συγγρός να ταξιδέψει στη Γαλλία και να λάβει όλη τη φροντίδα, την εκπαίδευση και την υποστήριξη του Κέντρου Υδροθεραπείας της Avène. Το 2018 ήταν η Εύα, το 2019 μπορεί να είναι το δικό σας παιδί με ατοπική δερματίτιδα! Τολμήστε το Inside Out!