Πατέρας πουλά και το ψυγείο του για να σπουδάσει το παιδί του: «Θα βάζω το τυρί στο παράθυρο»

Πατέρας πουλά και το ψυγείο του για να σπουδάσει το παιδί του: «Θα βάζω το τυρί στο παράθυρο»

Τη στιγμή που ο πρόεδρός τους χαρακτηρίζει αχάριστους όσους λένε ότι οι πολίτες του πεινούν, εκείνοι βιώνουν στο πετσί τους την φτώχεια που πλήττει τη χώρα τους. 

Το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου Fox αποτυπώνει την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Τούρκοι πολίτες. Γονείς εξαναγκάζονται να πουλήσουν ακόμη και αντικείμενα του σπιτιού τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν κάτι ελάχιστο για τα παιδιά τους.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα ενός πατέρα να αναγκάζεται να πουλήσει ακόμη και το ψυγείο του προκειμένου να σπουδάσει η κόρη του, όπως αποκαλύπτει το εν λόγω ρεπορτάζ.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για το πως θα ζήσει χωρίς ψυγείο απάντησε πως «δεν πειράζει θα βάζω το τυρί και την ελιά στο παράθυρο μέχρι τον Μάιο, και μετά βλέπουμε»

«Θα πουλήσω κάποια έπιπλα»

Ένας άλλος πολίτης καταθέτει πως πούλησε τον καυστήρα του σπιτιού του για να μπορέσει να πληρώσει το νοίκι του και για να καλύψει κάποιες βασικές ανάγκες του: «Θα πουλήσω κάποια έπιπλα μου. Έχω δυο παιδιά, θα χρησιμοποιώ σόμπα», προσθέτει.

Η τουρκική λίρα έχει καταβαραθρωθεί στο 13,78 έναντι του δολαρίου, ενώ ο βασικός μισθός έχει πάει από τα 415 στα 185 ευρώ.

Κι ενώ ο Ταγίπ  Ερντογάν αναζητά βοήθεια στο Κατάρ για να καταπολεμήσει την οικονομική εξαθλίωση, βουλευτής του ομολογεί πως όντως το πρόβλημα είναι μεγάλο προειδοποιώντας μάλιστα ότι οι κυβερνήσεις μπορεί να πέσουν από τις «κατσαρόλες».

Διαβάστε επίσης:

Η αλληλεγγύη των γειτόνων έσωσε μητέρα και 3χρονη κόρη από την ενδοοικογενειακή βία στην Καλλιθέα

«Έπιασα την κοιλιά μου και είδα ότι το παιδί μου δεν υπήρχε»: Συγκλονίζει η εξομολόγηση νεαρής μαμάς

Η ΕΛΤΑ Courier συγκέντρωσε σχολικά είδη για τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»