Πατούλης: “Να εξεταστεί η αναστολή λειτουργίας των ειδικών σχολείων λόγω κορονοϊού” – Το ίδιο ζητούν και οι εκπαιδευτικοί

Με στόχο την καλύτερη διασφάλιση της προστασίας της υγείας των ατόμων με αναπηρία από τον κορονοϊό, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Προέδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ζητά από την πολιτεία να εξετάσει το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας των ειδικών σχολείων.Παράλληλα ζητά να προβλεφθούν μέτρα για τη διευκόλυνση των γονέων και των φροντιστών των ατόμων με αναπηρία, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να απέχουν από την εργασία τους και να παραμείνουν σπίτι για τη φροντίδα των ατόμων αυτών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Για την καλύτερη προστασία των ατόμων με αναπηρία από τον κορονοϊό, οφείλουμε να ενισχύσουμε τα μέτρα πρόληψης, λαμβάνοντας υπόψιν ότι ένα μεγάλο ποσοστό εξ΄αυτών ενδέχεται να αντιμετωπίζουν και άλλες παθήσεις, γεγονός που τους καθιστά περαιτέρω ευάλωτους. Προτεραιότητά μας είναι η ισότιμη διασφάλιση της υγείας όλων των πολιτών».

Εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής: Κλείστε τις ΣΜΕΑΕ για να αποφύγουμε δύσκολες καταστάσεις

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής με έγγραφό της που απευθύνεται στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και κοινοποιείται στον ΕΟΔΥ αναλύει τους κινδύνους που διατρέχουν οι μαθητές των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής από τον  κορονοϊό και καλεί να επανεξεταστεί το θέμα της λειτουργίας τουςΗ ανακοίνωση της ΕΝΕΛΕΑ1. οι μαθητές των ΣΜΕΑΕ μεταφέρονται με μισθωμένα μεταφορικά μέσα (ταξί,  βαν, πούλμαν) τα οποία αφού παραδώσουν τους μαθητές στα σχολεία τους εργάζονται αλλού (τα ταξί βάζουν πολλές δεκάδες πελατών, τα βαν & τα πούλμαν εργάζονται στο αεροδρόμιο ή σε άλλες δομές βάζοντας επίσης δεκάδες ανθρώπων μέσα),2. στις περισσότερες ΣΜΕΑΕ (κυρίως στα ΕΔΣ & τα ΕΕΕΕΚ) μεγάλο πλήθος  μαθητών λαμβάνουν βαριά φαρμακευτική αγωγή, ή είναι ανοσοκατεσταλμένοι (επομένως ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες),

3. τα ειδικά σχολεία είναι διαδημοτικά δηλαδή οι μαθητές έρχονται από  πολλούς διαφορετικούς Δήμους (εμφανίζεται το φαινόμενο να έρχονται από Δήμους που έχουν κλείσει τα σχολεία τους!) ενώ έχουν αδέλφια που μπορεί να φοιτούν σε σχολεία που έχουν κλείσει,  παρακαλούμε όπως εξετάσετε σοβαρά το ενδεχόμενο της αναστολής της λειτουργίας τους για όσο καιρό διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βιώνουμε με τον  κορωνοϊό προκειμένου να αποφύγουμε δύσκολες καταστάσεις.