Πάτρα: Σε κρίσιμη κατάσταση το βρέφος με κορωνοϊό – Το αεροβάπτισαν πριν διασωληνωθεί

Πάτρα: Σε κρίσιμη κατάσταση το βρέφος με κορωνοϊό - Το αεροβάπτισαν πριν διασωληνωθεί

Κρίσιμες ώρες περνά ένα μόλις δύο μηνών βρέφος που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών με κορωνοϊό. Το μωράκι παρουσίασε σημαντικές επιπλοκές και εχθές χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Οι γιατροί προσπαθούν με κάθε τρόπο να το σώσουν.

Σύμφωνα με το pelop.gr, η κατάστασή του κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Μάλιστα, ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο της Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης που μίλησε στο site αποκάλυψε ότι το βρέφος αεροβαπτίστηκε λίγο πριν διασωληνωθεί και πήρε το όνομα Νεκτάριος.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης σημείωσε πως: «Πράγματι είναι μια δύσκολη κατάσταση για έναν μικρό ασθενή και έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον διευθυντή της ΜΕΘ κ. Ηλιάδη, προκειμένου το παιδί να μην φτάσει στο στάδιο της διασωλήνωσης».

Η οικογένεια δεν έχει εμβολιαστεί – Όλοι νοσούν πλέον με κορωνοϊό

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το αγοράκι προέρχεται από οικογένεια που δεν είχε εμβολιαστεί, ενώ όλοι νοσούν πλέον με κορονοϊό. Ο μικρούλης είχε εισαχθεί πριν μέρες στην Παιδιατρική Κλινική. Μάλιστα και έλαβε εξιτήριο. Ωστόσο, λίγο αργότερα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Έτσι, μπήκε και πάλι εσπευσμένα στο νοσοκομείο και μάλιστα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου δήλωσε: «Το βρέφος είχε ανάγκες οξυγόνου υψηλής ροής. Ευχόμαστε πραγματικά να έχουμε καλή έκβαση για το παιδάκι. Αλλά το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι όλοι θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Ειδικά στα σπίτια να υπάρχει καλός αερισμός των χώρων και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ατομικής υγιεινής».

Το δημοσίευμα αναφέρει πως στο ίδιο νοσοκομείο εισήχθη έγκυος με κορονοϊό που διανύει τον τελευταίο μήνα της κύησής της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση τόσο της ίδιας όσο και του εμβρύου είναι ελεγχόμενη και δεν εμπνέει λόγω ανησυχίας.

Διαβάστε ακόμα:

Τζένη Μπαλατσινού: Οι δυσκολίες στην 4η εγκυμοσύνη της και η βαθιά πίστη της

Παιδίατρος: “Όταν τα παιδιά αρρωσταίνουν, αυξήστε τις αγκαλιές και στείλτε τα σχολείο μόλις αναρρώσουν”

H Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε σχολεία της Φλώρινας, μίλησε με μαθητές και…έπαιξαν μαζί βόλει