Βρέφος 2 μηνών νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Ρίου λόγω κορωνοϊού

Βρέφος 2 μηνών διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Ρίου λόγω κορωνοϊού
Δύσκολες ώρες περνούν οι άνθρωποι της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, αφού παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν, χρειάστηκε να πάρουν την απόφαση και να διασωληνώσουν το 2 μηνών βρέφος που νοσηλεύεται, καθώς προσβλήθηκε από κορωνοϊό 

Βρέφος 2 μηνών διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Ρίου λόγω κορωνοϊού

Στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ένα μωρό μόλις 2 μηνών καθώς ο κορωνοϊός φαίνεται πως προκάλεσε σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του.

Μάχη των γιατρών για τη ζωή του

Το βρέφος υποστηρίζεται αναπνευστικά με μάσκα high flow, αλλά δεν είναι διασωληνωμένο και είναι από το Αγρίνιο. 

“Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον διευθυντής της ΜΕΘ παίδων Ανδρέα Ηλιάδη προκειμένου να μην φτάσει στο στάδιο της διασωλήνωσης” επεσήμανε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Όπως είπε ο κ. Γιάννης Καρβέλης, ερωτηθείς σχετικά για το περιστατικό, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την κατάσταση που επικρατεί στον νομό για τον κορωνοϊό, το βρέφος προέρχεται από οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο είχε εκδηλωθεί κορωνοϊός και μάλιστα αρχικά το μωρό είχε νοσηλευτεί στην παιδιατρική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση 4,5 μηνών βρέφος διασωληνωμένο

Στην ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση για άλλο ένα 24ωρο το μόλις 4,5 μηνών βρέφος το οποίο προσβλήθηκε από κορωνοϊό. Το 4,5 μηνών βρέφος έχει βαριά λοίμωξη αναπνευστικού και χρήζει υψηλής υποστήριξης στον αναπνευστήρα. Η κατάσταση του είναι σταθερή αλλά θεωρείται κρίσιμη».

Διαβάστε επίσης:

Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

Συναγερμός για τα κρούσματα στα σχολεία – Αγώνας δρόμου για να μην κλείνουν τμήματα

6χρονη βρήκε τραγικό θάνατο από τους ίδιους τους γονείς της για έναν αδιανόητο λόγο