Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άνδρες σύμφωνα με τους επιστήμονες

Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άνδρες σύμφωνα με τους επιστήμονες

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μία τέτοια έρευνα έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Το γεγονός, ότι το ζήτημα συνεχίζει να μελετάται και κάθε φορά να επιβεβαιώνεται αποδεικνύει περίτρανα αυτό που έτσι κι αλλιώς γνωρίζαμε. Οι γυναίκες έχουν περισσότερη ανάγκη για ύπνο από τους άνδρες.

20 λεπτά παραπάνω ύπνο σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Loughborough

Το 2016, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Loughborough στη Μεγάλη Βρετανία, δημοσίευσαν μια μελέτη. Σε αυτή κατέληξαν, ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιεί κανείς το μυαλό του μέσα στη μέρα, τόσο μεγαλύτερη ανάγκη για ύπνο έχει. Στη συνέχεια βρήκαν, ότι το γυναικείο μυαλό δουλεύει με πολύ πιο σύνθετο τρόπο από το αντρικό, επειδή οι γυναίκες έχουν την τάση να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Έτσι, κατέληξαν στο ότι οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο.

«Το γυναικείο μυαλό είναι πιο σύνθετο από το αντρικό, έτσι η ανάγκη των γυναικών για ύπνο είναι κάπως μεγαλύτερη». Αυτό εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Jim Horne.

Βρήκαν, όμως, και πόσο περισσότερο. Ο μέσος ενήλικας χρειάζεται 6-8 ώρες ύπνου για να αντιμετωπίσει την κούραση και την εξάντληση που προκαλούν οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει μέσα στη μέρα. Οι γυναίκες, ωστόσο χρειάζονται 20 λεπτά παραπάνω ύπνου από τους άντρες, προκειμένου το μυαλό τους να ξεκουραστεί και να επανέλθει στην κανονική του λειτουργία.

Τι λένε νεώτερες έρευνες για την ανάγκη για ύπνο

Νεώτερες έρευνες, σύμφωνα με τη Journal of Women’s Health, αναφέρουν, ότι οι γυναίκες μπορεί να χρειάζονται περισσότερο ύπνο γιατί υποφέρουν από διαταραχές ύπνου. Αυτές μπορεί να οφείλονται π.χ. στην περίοδό τους.

Επίσης, μια γυναίκα θα χρειαστεί περισσότερο ύπνο ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεν είναι τυχαίο, ότι η Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Ιατρών συνιστά στις εγκύους να κοιμούνται περισσότερο. Μελέτες έχουν δείξει ότι η στέρηση ύπνου μπορεί να προδιαθέση επιπλοκές εγκυμοσύνης, πολύωρους τοκετούς και καισαρικές τομές, όπως τουλάχιστον αναφέρει το healthdigest.com.

Συνεπώς, μη νιώθετε καθόλου άσχημα αν ο σύντροφός σας σάς αποκαλεί “υπναρούδες” -το έχει ανάγκη ο οργανισμός σας και το επιβεβαιώνουν και οι ειδικοί!

Διαβάστε ακόμα:

6χρονη βρήκε τραγικό θάνατο από τους ίδιους τους γονείς της για έναν αδιανόητο λόγο

Χαμόγελο του Παιδιού: Εξαφανίστηκε 14χρονη από τον Πειραιά

Συναγερμός για τα κρούσματα στα σχολεία – Αγώνας δρόμου για να μην κλείνουν τμήματα