Συναγερμός για τα κρούσματα στα σχολεία – Αγώνας δρόμου για να μην κλείνουν τμήματα

Συναγερμός για τα κρούσματα στα σχολεία - Σε καραντίνα πολλοί μαθητές - Αγώνας για να μην κλείνουν τμήματα

Περισσότερα από 10.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν σε παιδιά την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυξήθηκαν κατά 4,55% τα κρούσματα στα παιδιά

Συγκεκριμένα, το διάστημα 8-14 Νοεμβρίου εντοπίστηκαν στην Ελλάδα 10.729 κρούσματα σε παιδιά 4-18 ετών. Ο αριθμός αυτός αποτελεί το 23% του συνόλου των μολύνσεων, μια αύξηση της τάξεως του 4,55%, σύμφωνα με τη έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ποσοστό κρουσμάτων ατόμων ηλικίας 4-18 ετών στο σύνολο των κρουσμάτων COVID-19 (8-14 Νοεμβρίου 2021)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ

Τόσο η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όσο και η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θεωρούν ήπια τη διασπορά του κορωνοϊού στα σχολεία, όμως τα δεδομένα του ΕΟΔΥ αποδεικνύουν αύξηση των κρουσμάτων σε μαθητές  από την έναρξη των μαθημάτων.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττα Μακρή, που ερωτηθείσα για τα κρούσματα στα σχολεία τόνισε ότι τα σχολεία δεν οδηγούν την πανδημία, αλλά την ακολουθούν.

«Υπάρχουν κρούσματα στα σχολεία, τα οποία σε ό,τι αφορά στον μαθητικό πληθυσμό, είναι της τάξεως του 0,1%. Τα τμήματα που είναι κλειστά αυτή τη στιγμή είναι 6, δηλαδή 0,1 τοις χιλίοις και συνολικά τις τελευταίες 10 ημέρες ήταν 0,3 τοις χιλίοις», σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι δεν μελετώνται νέα μέτρα για τα σχολεία.

H ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα κλειστά σχολεία και τα σχολικά τμήματα Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που έχουν αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων εδώ 

Σε αναστολή λειτουργίας  βρίσκονται  27  τμήματα από  τα 80.000 συνολικά σε όλη την Ελλάδα, και μόλις ένα Νηπιαγωγείο σε ολική αναστολή.

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία τμήματος της σχολικής μονάδας αναστέλλεται μόνο όταν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στο πενήντα τοις εκατό (50%) συν ένα (1) του συνόλου των μαθητών που φοιτούν στο συγκεκριμένο τμήμα της σχολικής μονάδας.

"Τα παιδιά των πίσω θρανίων "- Ένα άρθρο αφιερωμένο στους αθέατους μαθητές της τάξης

Αλχημείες με τα κρούσματα στα σχολεία και με τον αριθμό των τμημάτων που κλείνουν

Tην ίδια ώρα πολλοί εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς εξηγούν ότι το πρωτόκολλο “50+1” για να κλείσει μια τάξη δίνει πλασματική εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις.

Καθημερινά εντοπίζονται εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί που νοσούν, κι όμως τα τμήματα δεν κλείνουν καθώς δεν φτάνουν από τη μια στιγμή στην άλλη στο “50+1” κρούσματα. 

Όπως δηλώνει στο Infokids.gr o καθηγητής Μαθηματικών Χ. Κ. “Σαφώς και υπάρχει διασπορά μέσα στα σχολεία, η οποία όμως λόγω των πρωτοκόλλων δεν καταγράφεται συγκεκριμένα και δεν είναι εμφανής, αφού σε τάξεις των 25 και 27 μαθητών μπορεί να εμφανίζονται διαδοχικά κρούσματα όμως δεν πιάνουν το 50%+1, αφού μέχρι να νοσήσουν 13 και 14 μαθητές του τμήματος έχουν επιστρέψει από τη δεκαήμερη καραντίνα τα κρούσματα που εμφανίστηκαν πρώτα.”

Με το σύστημα αυτό τα σχολεία μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης, ενώ η ευθύνη πέφτει ακέραια πάνω στους γονείς οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν εάν θα στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο σε περίπτωση κρούσματος ή εάν θα τα κρατάνε σπίτι, αλλά τα παιδιά θα παίρνουν απουσίες.

Διαβάστε επίσης:

“Τα παιδιά των πίσω θρανίων “- Ένα άρθρο αφιερωμένο στους αθέατους μαθητές της τάξης

Ραντεβού στα Μουσεία! Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου επισκεφθείτε τα οικογενειακώς με ελεύθερη είσοδο

“Ο Οδυσσέας περίπου 1.700 γραμμάρια, ενώ εγώ κατέρρεα έξω από το τζάμι της θερμοκοιτίδας…”