“Καμπανάκι” Καπραβέλου για τα σχολεία: «Τα σχολεία είναι κολαστήρια του ιού. Τεράστια η διασπορά»

"Καμπανάκι" Καπραβέλου για τα σχολεία: «Τα σχολεία είναι κολαστήρια του ιού. Τεράστια η διασπορά»

Για την ανάγκη της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες μίλησε στην ΕΡΤ ο Νίκος Καπραβέλος, επισημαίνοντας τη μεγάλη διασπορά που υπάρχει στα σχολεία και την κοινωνία που οδηγεί σε εξάντληση των ιατρών στα νοσοκομεία.

«Βιώνουμε τραγικές στιγμές για μια ακόμη φορά. Είναι γεμάτες και οι 36 κλίνες εντατικής. Φτάσαμε στο maximum των δυνατοτήτων μας σαν σύστημα υγείας και στο maximum της αντοχής μας σαν υγειονομικό προσωπικό», δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Διευθυντής της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου καθημερινά δίνει μάχη για να σώσει ζωές υπό αντίξοες συνθήκες.

Tεράστια η διασπορά στα σχολεία

Ιδιαίτερα απογοητευμένος και καταπονημένος από αυτό την καθημερινή μάχη με τον κορονοϊό ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι πλέον «δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες στο Σύστημα Υγείας ούτε σε κλίνες ΜΕΘ, ούτε σε εξειδικευμένο προσωπικό. Η ιστορία παίζεται στην κοινωνία και πρέπει να ελεγχθεί η πανδημία».

Και όπως δήλωσε, τρία είναι τα αγκάθια με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί η κυβέρνηση:

«Πρώτον, η διασπορά στα σχολεία. Υπάρχει πολύ μεγάλη διασπορά. Εφιστώ την προσοχή στην Επιτροπή και στην Πολιτεία. Τα σχολεία είναι κολαστήρια του ιού. Είναι σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της διασποράς και παίζουν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο ή μη της πανδημίας.

Δεύτερον, οι ανεμβολίαστοι, δηλαδή άνθρωποι που δεν προστατεύονται. Πρέπει να περιοριστεί η κινητικότητα των ανεμβολίαστων για να προφυλαχθούν οι ίδιοι διότι αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο.

Τρίτον, ή υποχρεωτικότητα εμβολιασμού: Πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα είτε στην ανθρώπινη δραστηριότητα είτε σε ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων. Είναι τρία αγκάθια που έχουν κόστος πολιτικό, αλλά αν δεν τα λύσουμε, η τραγωδία που βιώνουμε θα γίνει μεγαλύτερη».

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στο Δομοκό: Ξεκληρίστηκε οικογένεια – Τι συνέβη

“Ο έφηβος γιος μου αφήνει το διάβασμα για την τελευταία στιγμή και του φαίνεται βουνό…”

Γιορτή του Πολυτεχνείου: Τι θα γίνει με τα μαθήματα σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών