Παιδίατρος για κλείσιμο των σχολείων: “Πάλι οι μαθητές θα πληρώσουν τη νύφη;”

Δεύτερη μέρα self test στα σχολεία: Ρεκόρ κρουσμάτων σε μαθητές - Τα σημερινά ποσοστά

Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό παιδιών που νοσούν έχει φουντώσει τις τελευταίες μέρες τη σεναριολογία ότι επίκειται καθολικό κλείσιμο των σχολείων τις προσεχείς μέρες.

Μάλιστα, ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονία  που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι  «Το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται ένα σενάριο-βόμβα για κλείσιμο των σχολείων στις 15 Νοεμβρίου προκειμένου να ανακοπεί το μεγάλο κύμα διασποράς του κορωνοϊού στα παιδιά» ήταν αρκετό για να επικρατεί αναστάτωση στο χώρο της Παιδείας.

Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας σε σενάρια για κλείσιμο σχολείων

Από πλευράς Υπουργείου Παιδείας σενάρια για καθολικό κλείσιμο των σχολείων διαψεύδονται κατηγορηματικά σε όλους τους τόνους καθώς όπως τονίζουν οι φόβοι ότι η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού θα εκτροχίαζε την δια ζώσης μάθηση έχουν αποδειχθεί σε μεγάλο βαθμό αβάσιμοι.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το κυβερνητικό επιτελείο καθώς όπως τονίζεται σε καμία περίπτωση δεν θα οδηγηθούμε σε οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων καθώς μια τέτοια πράξη θα αποτελούσε “τιμωρία” των εμβολιασμένων για τις επιλογές των ανεμβολίαστων. 

Μέχρι νεοτέρας, η δια ζώσης διδασκαλία θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σενάρια περί του αντιθέτου.

Επί ποδός για τα κρούσματα στα παιδιά - Καταργείται το μέτρο 50+1 για το κλείσιμο μιας τάξης;

Η ανάρτηση του παιδιάτρου για τα σενάρια περί κλεισίματος των σχολείων

Με ανάρτησή του ο παιδίατρος Γιώργος Χαρίτος κατακεραυνώνει τις όποιες προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας για κλείσιμο των σχολείων και τη φετινή σχολική χρονιά – ασχετώς αν αυτή η απόφαση παρθεί σε δεύτερο χρόνο – εξηγώντας γιατί δεν πρέπει να “πληρώσουν” πάλι οι μαθητές το τίμημα της πανδημίας και της αύξησης των κρουσμάτων. Τα όσα γράφει απηχούν τις απόψεις πολλών γονιών και αξίζει να τις διαβάσετε.

Συζητείται πια έντονα το κλείσιμο των σχολείων. Η κατάσταση θα αξιολογηθεί πιθανώς στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, επομένως – καλά μαντέψατε – οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες.

Και εάν αυτό προχωρήσει, είναι εμφανές ότι θα πρόκειται για άλλη μια ήττα, τι ήττα δηλαδή, πανωλεθρία σωστή, αλλά τι πειράζει στο τέλος τέλος, σάμπως θα ζητήσουν τα Δημοτικά σχολεία διαφυγόντα κέρδη ή επιστρεπτέα προκαταβολή;

Πάνω από όλα όμως, για άλλη μια φορά, θα αποδειχτεί αυτό που λέμε ξανά και ξανά από την αρχή της πανδημίας : Τα παιδιά που δεν φταίνε πουθενά πληρώνουν την νύφη πάντα πρώτα.

Ναι, αλλά θα βγει κάποιος και θα πει ότι τα σχολεία πια αποτελούν πρώτη πηγή διασποράς, ενώ παλιά αυτό δε συνέβαινε, και μάλλον δίκιο θα είχε αν το έλεγε. Αλλά όπως όλα στην ζωή έχουν όνομα, έτσι και αυτό, και καλά είναι να το λέμε με το όνομα του για να καταλαβαινόμαστε : 50+1

Μόλις πέρυσι, ένα κρούσμα σε μια τάξη 20 ατόμων ήταν αρκετό για να φέρει στην τάξη καταιγίδα. Απομόνωση, ιχνηλάτηση, μοριακά τεστ παντού. Φέτος θες στην ίδια τάξη έντεκα. Αστείο μόνο που το λέμε.

Κι εγώ, που όλα στην ζωή τα βλέπω μόνο με όρους παιδικούς, σκέφτομαι το εξής παράλογο :

Τι είναι η ελληνική βουλή; Μια μεγάλη τάξη με 300 εμβολιασμενα “παιδιά”. Την προηγούμενη λοιπόν εβδομάδα, βγήκε θετικός ο υπουργός Κώστας Καραμανλής. Τι έκανε νομίζετε η “τάξη” ; Έκλεισε. Απολυμανθηκε για μια ημέρα. Και μετά ξαναξεκινησε “δειλά”.

Γιατί λοιπόν είναι “πρόβλημα” σε μια μεγάλη τάξη με όλους εμβολιασμενους, το ένα κρούσμα; Και γιατί σε μια τάξη Δημοτικού με όλα τα παιδάκια ανεμβολίαστα, το ένα κρούσμα να είναι αμελητέο ή έστω πταίσμα;

Σε ένα παράλληλο σύμπαν που θα κυβερνούσαν τα παιδιά, η τάξη θα έκλεινε στο ένα κρούσμα (έστω στο δεύτερο) για απολύμανση. Και στην βουλή των εμβολιασμένων θα θέλαμε 151 θετικούς βουλευτές για να κλείσει. Αυτό είναι το 50+1 που μου αρέσει. Σε εκείνο το δίκαιο σύμπαν θα ήθελα να ζω.

Όλοι μαζί να στηρίξουμε τα παιδιά μας. Είμαστε το μόνο που τους απέμεινε, αν και με πίκρα το ομολογώ : Τους άξιζε κάτι καλύτερο από εμάς. Συγγνώμη.

Το post του παιδιάτρου

Διαβάστε επίσης:

Ετοιμάζεται καθολικό κλείσιμο των σχολείων;

Συναντήσεις της Νίκης Κεραμέως στη Σκωτία για προγράμματα καλλιέργειας δεξιοτήτων στο σχολείο

Σήματα κινδύνου που είχε δει στο TikTok έσωσαν έφηβη από βιαστή

Μπαμπάς προπονητή τένις που συνελήφθη για αποπλάνηση: «Του την πέφτουν μανάδες και πιτσιρίκια, πόσο να αντισταθεί;»