Ανατροπή: Με σχολική κάρτα η είσοδος των παιδιών σε κλειστούς χώρους – Τι θα ισχύει για τα σαββατοκύριακα

Ανατροπή: Με σχολική κάρτα η είσοδος των παιδιών σε κλειστούς χώρους - Τι θα ισχύει για τα σαββατοκύριακα

Το προηγούμενο σαββατοκύριακο ήταν ενδεκτικό της ταλαιπωρίας στην οποία πρόκειται να υποβληθούν όχι μόνο οι ενήλικες αλλά και τα μικρά παιδιά τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο του περιορισμού της μετακίνησης των ανεμβολίαστων.

Εδώ και καιρό έχουμε θέσει το ερώτημα στους ειδικούς, για το αν θα πρέπει τα σαββατοκύριακα να κάνουν επιπλέον self test τα παιδιά μας για να μπαίνουν σε εστιατόρια και κλειστούς χώρους. Απάντηση σαφή δεν είχαμε, ωστόσο όπως φαίνεται το ζήτημα ξεκαθαρίστηκε.

Όπως είπε σήμερα το πρωί (08.11.2021) ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ΑΝΤ1, εισιτήριο εισόδου παντού θα αποτελεί μόνο η σχολική κάρτα. Τα σαββατοκύριακα, όμως, θα πρέπει να κάνουν ένα επιπλέον τεστ.

Με τη σχολική κάρτα η είσοδος των παιδιών σε κλειστούς χώρους – Τα σαββατοκύριακα ένα επιπλέον τεστ

Κάθε εβδομάδα οι μαθητές κάνουν τα self test για το σχολείο. Το αποτέλεσμα του τεστ καταχωρείται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και έτσι «εκδίδεται» η σχολική κάρτα. Με αυτή, όπως είπε ο υφυπουργός, θα μπορούν τα παιδιά να μπαίνουν σε χώρους εστίασης και στα μαγαζιά.

Πιο συγκεκριμένα, διευκρίνισε: «αυτό που βεβαιώνεται στη σχολική κάρτα είναι μέσα από την εφαρμογή του self test, δηλαδή ουσιαστικά βεβαιώνεται ότι το παιδί έχει υποστεί τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, ο οποίος προβλέπεται. Επειδή αναγράφεται όμως σχολική κάρτα απασχολεί ορισμένους επαγγελματίες. Τα παιδιά για να πηγαίνουν στο σχολείο πρέπει να κάνουν δυο self test, ενώ για επιπλέον δραστηριότητες τα σαββατοκύριακα θα πρέπει να κάνουν ακόμη ένα. Θα βρούμε τον τρόπο με αρμόδια υπουργεία να υπάρξει εκείνη η ρύθμιση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν χρειάζεται να υποστούν κι άλλο self test. Η σχολική κάρτα αποδεικνύει ότι ο μαθητής έκανε self test. Μπορεί ένας καταστηματάρχης κι έτσι όπως είναι να το δεχτεί. Σε κάθε περίπτωση για να μην υπάρχει παρερμηνεία, θα δοθούν διευκρινίσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα», τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμα:

Παιδίατρος για κλείσιμο των σχολείων: “Πάλι οι μαθητές θα πληρώσουν τη νύφη;”

Μπαμπάς προπονητή τένις που συνελήφθη για αποπλάνηση: «Του την πέφτουν μανάδες και πιτσιρίκια, πόσο να αντισταθεί;»

Σήματα κινδύνου που είχε δει στο TikTok έσωσαν έφηβη από βιαστή