Πώς θα εισέρχονται τα παιδιά στα καταστήματα και εμπορικά

Πώς θα εισέρχονται τα παιδιά στα καταστήματα και εμπορικά

Ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τους γονείς είναι πώς θα εισέρχονται τα παιδιά σε εμπορικά κέντρα και καταστήματα, αλλά και σε χώρους εστίαση.

Για το θέμα αυτό ρώτησε χθες, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, το infokids.gr την κ. Γκάγκα, η οποία απάντησε πως στο θέμα αυτό θα κληθεί να δώσει απάντηση η επιτροπή εμπειρογνωμόνων στην επόμενη συνεδρίαση της.

Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί εάν τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών θα μπορούν να μπαίνουν σε καταστήματα, εμπορικά κέντρα αλλά και οπουδήποτε αλλού απαιτείται rapid test για τους ανεμβολίαστους.

Αυτό θα κληθεί να δώσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων στην επόμενη συνεδρίαση της όπως χαρακτηριστικά απάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Δεν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων

Πάντως, όπως τόνισε η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου η μεταδοτικότητα στα σχολεία και τα παιδιά δεν δείχνει να αυξάνεται το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με την ίδια το ποσοστό των κρουσμάτων σε παιδιά δεν ξεπερνάει το 25%, ενώ το 30% των κρουσμάτων αφορά την ηλικιακή ομάδα 35-55.

Επίσης, όπως εξήγησε, δεν υπάρχει περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικίες 18 έως 24 ετών. «Το γεγονός ότι δεν υπάρχει σημαντική ενδοσχολική μετάδοση, εκτός από τις επιβαρυμένες περιοχές φαίνεται και από στοιχεία του υπ. Παιδείας που μιλούν για μόνο 8 κλειστά τμήματα λόγω κοροναϊού, στα 80.000».

«Το εντατικό testing συμβάλλει στον έλεγχο της πανδημίας, όπως φάνηκε από τα σχολεία γι’ αυτό ζητήσαμε ως Επιτροπή να αυξηθεί το testing και στους ανεμβολίαστους», επισήμανε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Παρέμβαση Πλεύρη

Έπειτα από τη χθεσινή ερώτηση του infokids, αλλά καi τα ερωτήματα των γονέων που κατακλύζουν το υπουργείο, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αποκάλυψε ότι στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί σήμερα για τα νέα μέτρα, θα προβλέπεται ότι τα παιδιά μέχρι 18 ετών θα μπορούν να εισέρχονται στους μέχρι σήμερα μεικτούς χώρους, με self test και όχι με μοριακό ή rapid.

Βέβαια, το θέμα στο οποίο δεν έδωσε απάντηση ο κ. Πλεύρης είναι το αν θα χρησιμοποιείται το self test που τα παιδιά παραδίδουν και στο σχολείο, καθώς και τα Σαββατοκύριακα που έχει παρέλθει 24ωρο από τη διενέργεια του self test πώς θα προμηθεύονται οι γονείς το αυτοδιαγνωστικό τεστ.

Διαβάστε επίσης

Γούβες Εύβοιας: Ο Γιώργος Μαυρίδης ανακαινίζει το Γυμνάσιο, αναπλάθει την πλατεία και ετοιμάζει θερινό σινεμά!

Ανεμβολίαστη έγκυος που νόσησε από κορωνοϊό και νοσηλεύτηκε μιλάει για όσα έζησε στο Infokids.gr

“Βράζουν” τα σχολεία από τα κρούσματα – 6.682 παιδιά θετικά σε μια εβδομάδα