Ετοιμάζεται καθολικό κλείσιμο των σχολείων;

Ετοιμάζεται καθολικό κλείσιμο των σχολείων;

Τις τελευταίες μέρες επανέρχεται διαρκώς στο προσκήνιο η συζήτηση για καθολικό κλείσιμο των σχολείων σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Όπως τονίζουν στελέχη του Υπουργείου Παιδείας στο Ιnfokids.gr  καθημερινά καταβάλλεται μάχη για να κρατηθούν τα σχολεία ανοιχτά με αιχμή του δόρατος το αυξημένo testing.

Ειδικοί και κυβερνητικό επιτελείο επισημαίνουν ότι χρειάζεται να προχωρήσει με ταχύτητα ο εμβολιασμός των παιδιών, αλλά και να τηρούνται τα μέτρα για τη μη μετάδοση του κορωνοϊού. 

Σενάριο βόμβα για κλείσιμο των σχολείων στις 15 Νοεμβρίου;

Αίσθηση προκαλεί το δημοσίευμα του makthes.gr που κάνει λόγο για  κλείσιμο των σχολείων στις 15 Νοεμβρίου προκειμένου να ανακοπεί το μεγάλο κύμα διασποράς του κορονοϊού. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να εισηγηθεί το μέτρο αυτό τις επόμενες μέρες κιόλας η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΙΟΥΣΑ

Ήδη, από την περασμένη εβδομάδα, έγινε φανερό ότι η «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού έχει καταγράψει σοβαρό αντίκτυπο στα παιδιά. Από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 6.682 κρούσματα σε παιδιά 4-18 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ΕΟΔΥ.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί το 25% του συνόλου των κρουσμάτων που καταγράφηκαν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, μείωση της τάξεως του 7,41% σε σύγκριση με μία εβδομάδα νωρίτερα.

Την εβδομάδα 18 – 24 Οκτωβρίου εντοπίστηκαν 5.970 νέες μολύνσεις στις ηλικίες 4 – 18 ετών, ενώ μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα είχαν εντοπιστεί 4.493 περιπτώσεις. Υπενθυμίζεται ότι την εβδομάδα 11-17 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 4.493 νέες μολύνσεις σε παιδιά ηλικίας 4-18 ετών.

Την εβδομάδα 4-10 Οκτωβρίου, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών, ήταν 4.135. Την εβδομάδα 27 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου είχαν εντοπιστεί 4.211 κρούσματα σε παιδιά 4-18 ετών, την εβδομάδα 20 – 26 Σεπτεμβρίου 4.026 κρούσματα, ενώ την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021 ήταν 3.559.

Κεραμέως: «Όχι στο κλείσιμο των σχολείων»

Κεραμέως: "Περισσότερα κρούσματα έχουμε στα σχολεία που οι γονείς δεν εμβολιάζονται"

Πάντως από πλευράς Υπουργείου Παιδείας σενάρια για καθολικό κλείσιμο των σχολείων διαψεύονται κατηγορηματικά σε όλους τους τόνους καθώς όπως τονίζουν οι φόβοι ότι η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού θα εκτροχίαζε την δια ζώσης μάθηση έχουν αποδειχθεί σε μεγάλο βαθμό αβάσιμοι.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Υπουργός ερωτηθείσα για τον αν πλησιάζει η επιστροφή της τηλεκπαίδευσης και το κλείσιμο των σχολείων ξεκαθάρισε  πως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για κλείσιμο των σχολείων και όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης φροντίζουν να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών κοινοτήτων.

Η δια ζώσης διδασκαλία συνεχίζεται κανονικά

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το κυβερνητικό επιτελείο καθώς όπως τονίζεται σε καμία περίπτωση δεν θα οδηγηθούμε σε οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων καθώς μια τέτοια πράξη θα αποτελούσε “τιμωρία” των εμβολιασμένων για τις επιλογές των ανεμβολίαστων. Μέχρι νεοτέρας, η δια ζώσης διδασκαλία θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σενάρια περί του αντιθέτου.

Μάλιστα γονείς τονίζουν στο Ιnfokids.gr πως “Το οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων δεν αποτελεί πανάκεια για να μειωθούν τα κρούσματα. Αν το Υπουργείο θέλει να βοηθήσει να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τα κρούσματα στη μαθητική κοινότητα τότε πρέπει να αναθεωρηθεί άμεσα το μέτρο του “50+1” για τα κρούσματα σε μια τάξη. Το πρωτόκολλο αυτό έχει δημιουργήσει πρόβλημα στα σχολεία και σίγουρα δεν βοηθά στη μη διασπορά.”

Διαβάστε επίσης:

Επί ποδός για τα κρούσματα στα παιδιά – Καταργείται το μέτρο 50+1 για το κλείσιμο μιας τάξης;

Προσοχή: 35χρονος προπονητής τένις κακοποιούσε σεξουαλικά 2 ανήλικες μαθήτριές του

Η 4χρονη Κρυσταλλία έκοψε τα μαλλιά της για καλό σκοπό: «Δώστε τα σε κάποιο παιδάκι που δεν έχει»