Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων προάγγελος κλεισίματος των σχολείων;

Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων προάγγελος κλεισίματος των σχολείων;

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές και στους ειδικούς της επιτροπής εμπειρογνωμόνων εξαιτίας της εκτόξευσης των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα μας που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα.

Η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας που συνοδεύτηκε από ένα νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων χθες (5449) φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ενδεχόμενο λήψης μέτρων ειδικά στις περιοχές της Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Σκέψεις για κλείσιμο των σχολείων;

Στον απόηχο των αυξημένων κρουσμάτων πληθαίνουν οι φωνές των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών που ανησυχούν ότι οι κακοί επιδημιολογικοί δείκτες που καταγράφονται σε πολλές περιοχές ενδεχομένως και να οδηγήσουν σε αναστολή της δια ζώσης διδασκαλίας και κλείσιμο των σχολείων τουλάχιστον στις “κόκκινες” περιοχές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το αν η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε κλειστά σχολεία ή πανεπιστήμια στις «κόκκινες» περιοχές, διέψευσε κατηγορηματικά τέτοια σενάρια.

Ειδικότερα απάντησε ότι “Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά, ακούμε μονότονα την ίδια κριτική. Και μέχρι σήμερα που μιλάμε, από τα περίπου 80.000 τμήματα, έχουν κλείσει τα επτά ή τα οκτώ.

Γιατί συμβαίνει όλο αυτό; Γιατί όλο το σχέδιο λειτουργίας, έτσι όπως το είχαμε εκπονήσει και σχεδιάσει, φρόντιζε να αντιμετωπίζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις δυσκολίες που θα βρήκαμε μπροστά μας.  Υπάρχει ένας πολύ συχνός και τακτικός διαγνωστικός έλεγχος.

Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα που τηρούνται και μέχρι στιγμής η διά ζώσης εκπαίδευση στα σχολεία και στα πανεπιστήμια λειτουργεί ομαλά με αυτό τον συγκεκριμένο τρόπο.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Νέο λουκέτο σε τάξη λόγω κρούσματος - Mε προληπτικές απολυμάνσεις Δήμοι πασχίζουν να κρατήσουν ανοιχτά τα σχολεία

Πηγές του Υπουργείου Παιδείας τόνισαν στο Ιnfokids.gr ότι επί του παρόντος δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα κλεισίματος των σχολείων λόγω κρουσμάτων. Μάλιστα όπως τονίστηκε  οι φόβοι ότι η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού θα εκτροχίαζε την δια ζώσης μάθηση έχουν αποδειχθεί σε μεγάλο βαθμό αβάσιμοι.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή, που ερωτηθείσα για τον αν πλησιάζει η επιστροφή της τηλεκπαίδευσης και το κλείσιμο των σχολείων ξεκαθάρισε ότι ” Στόχος όλων μας είναι η σχολική χρονιά να κυλήσει με ασφάλεια και τα σχολεία μας να παραμείνουν ανοιχτά. Ακολουθούμε τη διεθνή τάση και πρακτική για αυξημένο έλεγχο και διασφαλίζουμε τη μέγιστη προστασία της σχολικής κοινότητας.”

KΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΜΟΛΙΣ ΤΟ 0,02% ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Μάλιστα σε χθεσινές του δηλώσεις ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, ανέφερε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ότι υγειονομικά η κατάσταση στις σχολικές μονάδες είναι καλή, παρότι δυναμική, δηλαδή την ώρα που κλείνει ένα τμήμα, ανοίγει ένα άλλο. Την περασμένη εβδομάδα έκλεισαν πανελλαδικά 7 τμήματα λόγω covid19. «Συνολικά τα τμήματα που είναι σε αναστολή, δεν ξεπερνούν τα 10 τμήματα τις τελευταίες εβδομάδες και αντιστοιχούν σε λιγότερο από 0,02% στο σύνολο των τμημάτων της χώρας.

 Τα κρούσματα στην μαθητική κοινότητα είναι κάποιες εκατοντάδες, υπάρχει ωστόσο μια μικρή αυξητική τάση τις τελευταίες ημέρες, λόγω της έξαρσης σε όλη την χώρα.

Όταν κοκκινίζει όλη η Ελλάδα τα σχολεία, είναι ένας μικρόκοσμος της κοινωνίας» υπογράμμισε ο κ. Κόπτσης.

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα η κηδεία του 16χρονου Ντίνου που “έσβησε” από μικρόβιο που προσβάλλει 1 στο 1 τρισεκατομμύριο

“7 πολύχρωμες παιδικές σαΐτες”: Μια ραδιοφωνική εκπομπή για γονείς και παιδιά από τον Δήμο Ν. Σμύρνης

Self-test εδώ, self-test εκεί… πού είναι το self-test;