5.970 τα κρούσματα στα παιδιά – Στο «μικροσκόπιο» η διασπορά στα σχολεία – Τι δηλώνει η Ζέττα Μακρή

5.970 τα κρούσματα στα παιδιά - Στο «μικροσκόπιο» η διασπορά στα σχολεία - Τι δηλώνει η Ζέττα Μακρή

Η «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα έχει αντίκτυπο και στα παιδιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 18 – 24 Οκτωβρίου εντοπίστηκαν 5.970 νέες μολύνσεις στις ηλικίες 4 – 18 ετών, ενώ μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα είχαν εντοπιστεί 4.493 περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα 5.970 κρούσματα σε παιδιά ηλικίας από 4 – 18 ετών για την εβδομάδα 18 – 24 Οκτωβρίου, αντιστοιχούν στο 27% του συνόλου των κρουσμάτων που εντοπίζονται στην χώρα το ίδιο διάστημα. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε την εβδομάδα αυτή σε σχέση με την προηγούμενη κατά 3,8%.

Στο «μικροσκόπιο» η διασπορά στα σχολεία

Όπως είναι αναμενόμενο, με την άνοδο του αριθμού των κρουσμάτων σε παιδιά, αυξάνονται ραγδαία και τα σχολικά τμήματα που κλείνουν λόγω 50%+1 κρουσμάτων. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα κλειστά σχολεία και τα σχολικά τμήματα Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που έχουν αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων εδώ 

Ανησυχία για τα κρούσματα σε νέους – «Ρεζερβουάρ» μεταλλάξεων τα παιδιά

Τα παιδιά έχουν το ίδιο ιϊκό φορτίο με τους μεγάλους και μεταδίδουν το ίδιο, για αυτό και είναι σημαντικό να εμβολιαστούν, τόνισε την περασμένη εβδομάδα η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Η Μαρία Θεοδωρίδου πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, επισημαίνει: «Και τα παιδιά μεταδίδουν…αποτελούν ρεζερβουάρ νέων μεταλλάξεων».

Ζέττα Μακρή : Κλειστά τρία στα 90.000 τμήματα- Κάτω του 1% τα κρούσματα

5.970 τα κρούσματα στα παιδιά - Στο «μικροσκόπιο» η διασπορά στα σχολεία - Τι δηλώνει η Ζέττα Μακρή

Τρία τμήματα στα 90.000 τμήματα σε όλη τη χώρα είναι κλειστά αυτή την εβδομάδα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ  και στους «Αταίριαστους» η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή επισημαίνοντας ότι «η εικόνα δεν είναι δυσάρεστη», καθώς όπως είπε ο κορωνοϊός στα σχολεία ακολουθεί τη γενική πανδημία.

«Κάτω του 1% τα κρούσματα», τόνισε.

«Αυτή τη στιγμή δεν μας έχουν υποδείξει ειδικοί αλλαγή στα πρωτόκολλα», ανέφερε ακόμα η κ. Μακρή σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων, προσθέτοντας ότι το υπουργείο το απασχολεί και παρακολουθεί την κατάσταση.

Γονείς, προσοχή! Σήμερα πρέπει να κάνoυν το self test τα παιδιά για να πάνε σχολείο αύριο (18/10)

«Παρακολουθούμε και την παγκόσμια πρακτική και κάνουμε αυξημένο testing»

Καλύτερη είναι, σύμφωνα με την ίδια, η εικόνα στα πανεπιστήμια γιατί «έχουμε να κάνουμε με μεγαλύτερους, ξέρουν να προστατεύονται και εμβολιάστηκαν νωρίς».

Για την πορεία των εμβολιασμών σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Για την πορεία των εμβολιασμών σε καθηγητές και δασκάλους, η κ. Μακρή είπε ότι το ποσοστό στη δευτεροβάθμια ήταν ήδη υψηλό και μαζί με τους νοσήσαντες έφτασε το 90%.

Στα παιδιά 12-14το ποσοστό εμβολιασμού αγγίζει το 20% και το 30% στην άλλη ηλικιακή κατηγορία, επισήμανε.

«Λόγω του εμβολιασμού και των αυξημένων τεστ τα παιδιά από 12-18 έχουν ποσοστά 2,5 φορές λιγότερα από όταν τα σχολεία ήταν κλειστά και πριν αρχίσει ο εμβολιασμός» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Ζερβάκη: Σημαιοφόρος ετών 59 σε σχολείο της Κρήτης – Πήρε σύνταξη και επέστρεψε στα θρανία

Το ξέσπασμα της Μαριάννας Τουμασάτου σε ερώτηση για τις “τύψεις” των μαμάδων

Στίχοι του Ανδρέα Κάλβου για την ελευθερία «ζωντανεύουν» σε τοιχογραφία στο 18ο Ενιαίο Λύκειο Αθηνών