Μαρία Ζερβάκη: Σημαιοφόρος ετών 59 σε σχολείο της Κρήτης – Πήρε σύνταξη και επέστρεψε στα θρανία

Ένα από τα ευχάριστα στιγμιότυπα της χθεσινής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου είναι η 59χρονη σημαιοφόρος του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου Κρήτης, Μαρία Ζερβάκη, που η δράση της αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Πήρε σύνταξη και επέστρεψε στα θρανία

Το γεγονός ότι η 59χρονη επέστρεψε στα θρανία και καταγράφοντας υψηλές επιδόσεις την οδήγησε να παρελάσει κρατώντας με περηφάνεια τη σημαία του σχολείου της στην παρέλαση “πρόδωσε” η ανάρτηση της κόρης της που δημοσίευσε στο Facebooκ με περίσσια χαρά φωτογραφίες της μαμάς της από την παρέλαση με την χιουμοριστική λεζάντα “Παιδιά σήμερα δεν μπορώ. Έχω να πάω παρέλαση να δω τη μαμά μου”.

Η ανάρτηση της κόρης της

Μαρία Ζερβάκη: Σημαιοφόρος ετών 59 σε σχολείο της Κρήτης – Πήρε σύνταξη και επέστρεψε στα θρανία

Το πείσμα και η θέληση της 59χρονης να τελειώσει το σχολείο

H Μαρία Ζερβάκη δούλεψε επί σειρά ετών ως μαγείρισσα/ξενοδοχοϋπάλληλος κι έχοντας καταθέσει πλέον τα χαρτιά της για σύνταξη δεν έβλεπε την ώρα να ξανακαθίσει στο θρανίο και να τελειώσει το σχολείο, κάτι που, όπως είχε εκμυστηρευτεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τής έλειπε πολύ. “Ήταν κάτι που μού έλειπε, όσο κι αν σας φανεί παράξενο. Έλεγα πως όλοι έχουν τελειώσει τουλάχιστον το γυμνάσιο, γιατί όχι κι εγώ!”, λέει η δραστήρια Κρητικιά που πλέον δεν θέλει να χάνει ούτε ώρα από τα μαθήματά της.

Μαρία Ζερβάκη: Σημαιοφόρος ετών 59 σε σχολείο της Κρήτης – Πήρε σύνταξη και επέστρεψε στα θρανία

“Ήθελα να κάνω κάτι μόνο για μένα”, τόνιζε η κα. Ζερβάκη που είχε την πλήρη στήριξη των δύο θυγατέρων της σ′ αυτό το διαφορετικό ταξίδι στη γνώση που επέλεξε. Μάλιστα είναι τέτοια η “δίψα” της για μάθηση που παρά το γεγονός ότι δεν είχε καμία σχέση με την τεχνολογία, με την πολύτιμη βοήθεια των καθηγητών της κατάφερε να προσαρμοστεί ακόμη και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. “Μού έλειψε πολύ το σχολείο. Η επαφή με τους συμμαθητές μου αλλά και με τους καθηγητές, οι οποίοι είναι πολύ θετικοί και κατανοούν ότι έχουμε οικογένειες και υποχρεώσεις και μας βοηθούν πολύ”, σημειώνει.

Θα δώσει Πανελλήνιες;

Αγαπημένο της μάθημα είναι τα Μαθηματικά κι αν τελικά πάρει τη μεγάλη απόφαση να δώσει πανελλαδικές, θα επιλέξει τη Γεωπονική καθώς τής αρέσει πολύ η ενασχόληση με τη γη. “Είναι ένα πολύ ζωντανό κομμάτι αυτό. Κάθε μέρα, το ίδιο χωράφι το βλέπεις με μαι διαφορετική ματιά. Κάθε μέρα έχει άλλες ανάγκες”, εξηγεί.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Θρήνος για τον 35χρονο ψαρά που πνίγηκε – Ραγίζει καρδιές το “αντίο” της συζύγου που έμεινε μόνη με 2 παιδιά

Υπ. Παιδείας: Δείτε πότε θα δοθούν τα 5 νέα self test στους μαθητές

Ευρυτανία: Η εικόνα της δασκάλας που παρελαύνει μαζί με τους μαθητές αγκαλιά με το μωρό της συγκινεί!