Θα χορηγηθεί στην Ελλάδα εμβόλιο κατά κορωνοϊού για παιδιά άνω των 11 ετών;

Θα χορηγηθεί στην Ελλάδα εμβόλιο για τα παιδιά άνω των 11 ετών;

Το εμβόλιο της Moderna πήρε το πράσινο φως στις ηλικίες 11 και άνω από τον FDA. Και ο FDA αναμένεται τις επόμενες ημέρες να συνεδριάσει για να εξετάσει και τη χορήγηση των mRNA εμβολίων σε παιδιά μικρότερων ηλικιών. Το ερώτημα είναι τι πρόκειται να γίνει ατην Ελλάδα;

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου απάντησε σε αυτό το ερώτημα ως εξής: “Είδατε ότι μόλις σήμερα δόθηκε το πράσινο φως για τη Moderna με τη μισή δόση. Αυτό αλλάζει το τοπίο. Πάντα όταν υπάρχουν εμβόλια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, μέχρι τώρα το Moderna δεν χρησιμοποιείτο σε ηλικίες μικρότερες των 18 ετών. Επομένως με το δεδομένο αυτό και τη μειωμένη δόση ενδεχόμενα να συμπεριληφθεί και για τον εμβολιασμό αυτών των ηλικιών.

Παιδιά κάτω των 11 ετών

Για τις μικρότερες των 11 ετών ηλικίες, σήμερα ο ΕΜΑ θα αξιολογήσει τα δεδομένα της Pfizer, που έχει καταθέσει κάποια στοιχεία. Αυτό θα πάρει χρόνο. Φαντάζομαι και για την αξιολόγηση από τον ΕΜΑ αλλά και από τις επιμέρους αξιολογήσεις των κρατών, σύμφωνα με το πρόγραμμά τους και με την αποδοχή του εμβολίου από την κοινότητα για αυτές τις ηλικίες”, κατέληξε η κ. Θεοδωρίδου.

Διαβάστε επίσης

“To αγοράκι της φωτογραφίας έγινε 17 και σήμερα θα εκφωνήσει τον επικήδειο της μαμάς Φώφης Γεννηματά”

Ξεχάστε όσα ξέρατε για τα self test των μαθητών – Τι θα ισχύσει από την Δευτέρα 1/11

Τραγωδία στη Λέσβο: Κρεμάστηκε από δέντρο 47χρονη μητέρα δύο παιδιών