Πώς θα κοιμίσουμε το μωρό σε 30 δευτερόλεπτα: Μία υπνοθεραπεύτρια και μαμά 4 παιδιών δίνει την απάντηση

Πώς θα κοιμίσουμε το μωρό σε 30 δευτερόλεπτα: Μία υπνοθεραπεύτρια και μαμά 4 παιδιών δίνει την απάντηση

Η Chrissy Lawler, θεραπεύτρια ύπνου, μητέρα τεσσάρων παιδιών και ιδρυτής του The Peaceful Sleeper, μας χαρίζει τις συμβουλές της και μας μαθαίνει τα κόλπα της για να γνωρίζουμε πότε το μωρό μας πρέπει να κοιμηθεί και πώς θα το βοηθήσουμε να αφεθεί πιο εύκολα στην αγκαλιά του Μορφέα…

Στο παρακάτω βίντεο, η Lawler εξηγεί μέσω του καναλιού Good Morning America, ότι το να κάνεις το μωρό σου να κοιμηθεί στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να διαρκεί περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα έως 2 λεπτά. “Όταν το καταφέρεις αυτό, το όφελος για όλη την οικογένεια θα είναι σπουδαίο, καθώς όλοι έχουμε ανάγκη από καλό ύπνο.”

Η ίδια δίνει μεγάλη έμφαση στην αποφυγή της υπερέντασης και στη σημασία του να συντονιζόμαστε στα μηνύματα που μας δίνει το μωρό μας: “Παρατηρήστε αν έχει κοκκινίσει γύρω από τα μάτια, αν το βλέμμα του χάνεται, αν ξεφυσά, αν χασμουριέται ή αν αρχίσει να έχει εκνευρισμό.”

“Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες ύπνου στους ενήλικες είναι ακριβώς ο αντίθετος από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες αυτές στα μωρά”, λέει η Lawler. Στην πρώτη περίπτωση, όσο πιο κουρασμένος είναι κανείς, τόσο πιο γρήγορα και εύκολα κοιμάται. Στα μωρά, όμως, συμβαίνει το αντίθετο και εκεί βασίζεται το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γονείς: Περιμένουν να κουραστεί πολύ το μωρό τους για να κοιμηθεί καλύτερα. Κι όμως, στα μωρά “ο ύπνος φέρνει ο ύπνο”. Όσο περισσότερο κοιμούνται, τόσο καλύτερα θα κοιμούνται και τόσο θα θέλουν να κοιμούνται.

Μια συνήθεια που συνιστά η Lawler είναι το φάσκιωμα, για να κοιμάται καλύτερα το μωρό μας, κάτι που στην Ελλάδα, ωστόσο, δεν συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια. Συζητήστε το με τον/την παιδίατρό σας, καθώς η ειδικός ύπνου υποστηρίζει, ότι το καλό φάσκιωμα μπορεί να κάνει θαύματα.

Το επόμενο βήμα της είναι να βάλει στο μωρό πιπίλα, να αρχίσει να το κουνάει και να του κάνει ήχους όπως “σσς” που το ηρεμούν. Απαλά χαδάκια στο πάνω μέρος της μυτούλας του μπορεί να το βοηθήσουν.

Τέλος, η μεγάλη πρόκληση είναι να βάλεις το μωρό στην κούνια χωρίς να ξυπνήσει. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι χαμηλώνοντας το στο πλάι, πριν ακουμπήσει ολόκληρη η πλατούλα του στο στρώμα.

Σε κάθε περίπτωση, η Lawler καταλήγει, ότι κανείς δεν είναι περισσότερο ειδικός στο μωρό του, από τον ίδιο τον γονιό!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε ακόμα:

Είδαμε τις φωτογραφίες από το ολοκαίνουργιο 54ο Νηπιαγωγείο Αθηνών και μείναμε με το στόμα ανοιχτό!

Οργιάζουν οι συμμορίες ανηλίκων: “Τα παιδιά έχασαν το πλαίσιο της οικογένειας” λέει γνωστή παιδοψυχολόγος

Καταγγελία: “Γιατρός αρνήθηκε να εμβολιάσει μητέρα επειδή θηλάζει”