Κεραμέως: “Κανονικά τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο” – Θα υπάρξουν κυρώσεις σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς;

Κεραμέως: "Κανονικά τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο" - Θα υπάρξουν κυρώσεις σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς;

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε σημερινή της συνέντευξη στον ALPHA, προανήγγειλε ότι από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν κανονικά δια ζώσης όλες οι εκπαιδευτικές δομές (σχολεία και πανεπιστήμια) αναφέροντας ότι «Από τον Σεπτέμβριο πάμε σε κανονική λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών. Με ανοιχτά πανεπιστήμια, σχολεία, σχολές επαγγελματικής κατάρτισης κ.ό.κ. Εχουμε το όπλο του εμβολίου, όμως θέλουμε ακόμα δρόμο για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας»

Θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εκπαιδευτικούς;

Ερωτηθείσα για το αν  υπάρχει πιθανότητα να ενταχθούν στο σύστημα υποχρεωτικού εμβολιασμού και οι εκπαιδευτικοί. «Τρεις στους τέσσερις εκπαιδευτικούς μας, το 73%, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού.

Και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτή την ανταπόκριση. Ομως χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς. 

Απευθύνω πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές μας να εμβολιαστούν. Πέρυσι είχαμε την πανδημία, όμως δεν είχαμε αυτό το υπερόπλο που έχουμε σήμερα, το εμβόλιο».

Σε ερώτηση για πιθανές κυρώσεις για τους εκπαιδευτικούς που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, η υπουργός ανέφερε πως «όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας. Δεν έχουμε άλλη απόφαση πέρα από όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και οι άλλοι υπουργοί. Πρέπει να παρακινήσουμε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Οι πιθανότητες να νοσήσει ένας ανεμβολίαστος είναι πάρα πολύ υψηλές».

Έρχεται εμβολιασμός των παιδιών 12-15 ετών;

Για τον σχεδιασμό του πιθανού εμβολιασμού παιδιών 12 – 15 ετών, η υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι «έχει δοθεί πράσινο φως για εμβολιασμό παιδιών από 15 έως 17 ετών και ανοίγει η σχετική πλατφόρμα αύριο. Συζητάμε τακτικά με την επιτροπή, υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που χορηγούν το εμβόλιο από τα 12».

Τα σχολεία θα γίνουν εμβολιαστικά κέντρα για τους μαθητές;

Ερωτηθείσα αν τα σχολεία θα γίνουν εμβολιαστικά κέντρα διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει λόγος καθώς είναι εύκολο να κλείσει ο κάθε πολίτης ραντεβού.

Διαβάστε επίσης:

Κεραμέως: “Τα σχολεία μας αναβαθμίζονται και εκσυγχρονίζονται” – Oι αλλαγές που θα ισχύσουν από Σεπτέμβρη

Ποιες οι οδηγίες του CDC ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία

Ξεκινούν τα πρώτα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια από τον προσεχή Σεπτέμβριο