Πέτσας: «Το κανονικό είναι τα παιδιά μας να είναι σχολείο, όχι έξι μήνες εκτός αυτού»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε δηλώσεις του στη εκπομπή LIVE NEWS στο Mega ερωτηθείς για το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων και των Βρεφονηπιακών – Παιδικών Σταθμών σημείωσε ότι «για τα Δημοτικά σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς οι αποφάσεις οι τελικές θα ανακοινωθούν την Δευτέρα, πάντα σύμφωνα με την εξέλιξη της πανδημίας που βλέπουμε ότι έχει καθοδική πορεία.

Θα ρωτήσουμε την άποψη των ειδικών, θα λάβουμε τις αποφάσεις μας και θα ανακοινωθούν. Είναι για το καλό των παιδιών το να γυρίσουν στο σχολείο. Το κανονικό είναι τα παιδιά μας να είναι εκεί, όχι έξι μήνες εκτός αυτού».

Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ανοίξουν μαζί με τα Δημοτικά

Υπενθυμίζεται ότι στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι μαζί με τα Δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Αυτό θα ισχύσει φυσικά, εάν τα δημοτικά ανοίξουν τελικά στις αρχές Ιουνίου. Την απόφαση για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων αναμένεται να λάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου λαμβάνοντας υπόψιν την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.