Αρχική InfoMommy Υγεία Πίνοντας νερό θα προλάβετε τις ημικρανίες

Πίνοντας νερό θα προλάβετε τις ημικρανίες

Η κατανάλωση νερού μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της επιθετικής ημικρανίας ιδιαίτερα το καλοκαίρι, όπως υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Neurology.

Ο ζεστός καιρός είναι ένας από τους κύριους παράγοντες για τις συχνές κρίσεις ημικρανίας. Οι στατιστικές δείχνουν ότι ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 8%, για κάθε 9 βαθμούς άνοδο της θερμοκρασίας.

Ένα απλό βήμα που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ημικρανιών, ειδικά όταν υπάρχει ζεστός καιρός, είναι να παραμείνουμε σωστά ενυδατωμένοι.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η αφυδάτωση προκαλεί αύξηση της ροής του αίματος, με αποτέλεσμα να μην οξειδώνεται σωστά ο εγκέφαλος και να διαστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία.

Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η απώλεια των ηλεκτρολυτών προκαλεί προδιαθεσικούς παράγοντες στον εγκέφαλο, ώστε να παράγονται τα σήματα πόνου.

ΠΗΓΗ: ygeiaonline.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.