Πλεύρης: Ανατροπή με την κατάργηση της μάσκας – Πλήρως προετοιμασμένη η Ελλάδα για την ηπατίτιδα σε παιδιά

Υποχρεωτική θα παραμείνει η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους τουλάχιστον για ολόκληρο τον Μάιο ενώ η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας θα κρίνει τις αποφάσεις από Ιούνιο και μετά, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

«Δεν το ξέρουμε (πότε θα καταργηθεί η μάσκα). Μπορεί ενδεχομένως και να μην καταργηθεί η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, γιατί η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο. Εμείς αυτό που λέμε, είναι ότι για το Μάιο τουλάχιστον θα υπάρχει μάσκα και από εκεί και πέρα βάσει της υγειονομικής εικόνας της χώρας θα αποφασιστεί τι θα γίνει από τον Ιούνιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πλήρως προετοιμασμένη η Ελλάδα για την ηπατίτιδα σε παιδιά

ECDC: Πάνω από 190 περιπτώσεις σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά

Για την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά στο εξωτερικό, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η χώρα μας είναι πλήρως προετοιμασμένη «και για τα χειρότερα» εάν χρειαστεί να διαχειριστεί τυχόν περιστατικά.

Οι υγειονομικές αρχές παρακολουθούν πλήρως όλες τις αναφορές που έρχονται από χώρες που αντιμετωπίζουν κρούσματα. Πρόσθεσε ότι τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν ότι η εν λόγω ηπατίτιδα δεν προκαλεί μεγάλες επιπτώσεις, αλλά στις λίγες σοβαρές περιπτώσεις, έχει οδηγήσει μεταμοσχεύσεις.

Ο κ. Πλεύρης, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει συνάψει συμβάσεις με δύο εξειδικευμένα κέντρα σε Ρώμη και Παλέρμο για μεταμοσχεύσεις σε μικρά παιδιά.

Διαβάστε επίσης:

Πισπιρίγκου: “Κοινώνησα και εξομολογήθηκα στη φυλακή” – Aποκάλυψη για την Τζωρτζίνα και το tablet

«Κάθε χρόνο αφήνουμε τη λαμπάδα του με το Άγιο Φως στο κοιμητήριο με την ελπίδα να καεί ολόκληρη»

Έκκληση για βοήθεια: Ο νεαρός Νικόλας χρειάζεται επειγόντως αίμα και αιμοπετάλια