Πραγματογνώμονας θα «διαβάσει» τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας – Η κραυγή βοήθειας της 9χρονης με τα σκίτσα της

Όσα προσπαθούσε να πει η Τζωρτζίνα μέσα από τις ζωγραφιές της, προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει η 18η Τακτική Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που διενεργεί την ανάκριση για τις συνθήκες της δολοφονίας του εννιάχρονου κοριτσιού από την ίδια τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η δικαστική λειτουργός αποφάσισε τον ορισμό ειδικού πραγματογνώμονα, ο οποίος θα κληθεί να «διαβάσει» τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, δείχνοντας τις σχέσεις της με τους γονείς της.

Η ανακρίτρια έδωσε εντολή για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη- Πισπιρίγκου στην Πάτρα. Η πραγματογνωμοσύνη θα διενεργηθεί από παιδοψυχολόγο, ο οποίος θα προσπαθήσει να εξηγήσει τι ήθελε να πει το παιδί στις συγκεκριμένες ζωγραφιές.

Το πόρισμα του παιδοψυχολόγου θα εκτιμηθεί από την ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση της ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας.

Οι ζωγραφιές – κραυγή της Τζωρτζίνας: Πώς αποτυπώνει τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου

Πριν λίγο καιρό η  παιδοψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή είχε αναλύσει ορισμένες ζωγραφιές της 9χρονης που όπως δήλωσε αποκαλύπτουν τις κραυγές αγωνίας της μικρής.

Στην πρώτη φωτογραφία απεικονίζεται το σπίτι της οικογένειας με σκούρα χρώματα.

“Το σπίτι είναι σκοτεινό, η σκεπή είναι σκοτεινή, όλοι ξέρουμε ότι το σπίτι έχει κόκκινο από πάνω, ειδικά στην Ελλάδα, όχι το μπλε που φλερτάρει πολύ με το μαύρο. Δεν έχει πόρτες και έχει πολύ ψηλά παράθυρα και θυμίζει κάπως φυλακή ή/ και νοσοκομείο”.

Για μια φλόγα ενδεχομένως που απεικονίζεται στη μέση της σκεπής, η κ. Μπογιατζή λέει: “Είναι κάτι πολύ βαθύ που είναι στο κέντρο ενός πολύ σκοτεινού περιγράμματος. Σίγουρα θα είναι μια κραυγή”.

Στην άλλη ζωγραφιά, στην οποία έχουμε αναφερθεί ξανά, απεικονίζεται η Μίνι Μάους με μαύρο χρώμα.

“Δείχνει σε απόλυτη συμμετρία πώς βλέπει τη μητέρα της. Αν αυτό είναι το κεφάλι της μητέρας, είναι μαύρο και είναι από πίσω, δε δείχνει μάτια, στόμα, σημαίνει ότι σε κοιτάζω από πίσω. Το γεγονός ότι ζωγράφισε αυτά που ζωγράφισε είναι επίτευγμα και προίκα για εμάς για να καταλάβουμε τον ψυχισμό της. Ό,τι έχει κάνει η Τζωρτζίνα σε ζωγραφιά για μένα είναι κραυγή”.

Το μαύρο στην μητέρα της

Στην τρίτη φωτογραφία απεικονίζεται η οικογένεια. Η μαύρη φιγούρα, της οποίας τα πόδια πατάνε στο έδαφος, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες, είναι η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου. “Το γεγονός ότι μόνο η μητέρα πατάει, δείχνει την κυριαρχία της, όχι μητρική συμπεριφορά. Είναι συνέχεια με σκούρο χρώμα, είναι επίμονη σε αυτό η Τζωρτζίνα”.

Όσο για τη φιγούρα του πατέρα που είναι αποστασιοποιημένος, η κ. Μπογιατζή λέει: “Όταν λείπει ένας πατέρας, αν έλειπε όντως, ένα παιδί μπορεί να τον εξιδανικεύσει και να τον φαντάζεται όπως θέλει εκείνο”.

Σε σημερινές της δηλώσεις στο Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 ανέφερε ότι  «μέσα από τις ζωγραφιές αυτές μπορούμε να δούμε τον ψυχικό κόσμο του παιδιού, που κάνει μια απενοχοποιημένη αναφορά στους γονείς του. Οι ζωγραφιές μπορούν να μας πουν πολλά, που δεν θα μας έλεγε το ίδιο το παιδί».

Επίσης όπως εξήγησε «στα 4 έτη τα παιδιά κάνουν τυχαιογραφήματα, εδώ είμαστε στα 7 έτη, που αρχίζει η ζωγραφική με σχήματα. Ενδεχομένως η Τζωρτζίνα να είχε αυξημένη συναισθηματική νοημοσύνη και από τα 6 της να μπορούσε να αποδώσει καλύτερα αυτά που ένιωθε».

«Αυτές οι δύο ζωγραφιές που εγώ βλέπω είναι μια κραυγή για βοήθεια! Εγώ αν τις είχα δει τότε, θα είχα ενημερώσει την Εισαγγελία Ανηλίκων

Αν είχα δει τη μητέρα να μιλάει με αυτόν τον τρόπο και την απώλεια συναισθήματος, αν είχα δει αυτόν τον πατέρα και αυτές τις ζωγραφιές, θα είχα πάει στην Εισαγγελία Ανηλίκων» τόνισε η Χριστίνα Μπογιατζή, υπογραμμίζοντας πως η Τζωρτζίνα στις ζωγραφιές της «μαυρίζει» συνέχεια τη μητέρα της.

Διαβάστε επίσης:

Πισπιρίγκου: “Κοινώνησα και εξομολογήθηκα στη φυλακή” – Aποκάλυψη για την Τζωρτζίνα και το tablet

«Κάθε χρόνο αφήνουμε τη λαμπάδα του με το Άγιο Φως στο κοιμητήριο με την ελπίδα να καεί ολόκληρη»

Πλεύρης: Ανατροπή με την κατάργηση της μάσκας – Πλήρως προετοιμασμένη η Ελλάδα για την ηπατίτιδα σε παιδιά

Αγωνία στη Βούλα – 6χρονη περιφερόταν μόνη της κεντρικό δρόμο – Τι συνέβη στο κοριτσάκι