Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο (12/1) λόγω της κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας αύριο Πέμπτη και σε ορισμένες περιπτώσεις και την Παρασκευή, με απόφαση των δημοτικών αρχών. (Συνεχής ενημέρωση).

Στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία την Πέμπτη και την Παρασκευή των καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.

Στο Δήμο Φλώρινας  αύριο Πέμπτη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά,  ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στο Δήμο Νέας Προποντίδας κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αύριο Πέμπτη σε όλο το Δήμο.

Στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Επειδή λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας  τα σχολεία του (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη  και την Παρασκευή. Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί. Την Κυριακή θα εκδοθεί ανακοίνωση για τη Δευτέρα.

Στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών  αύριο, Πέμπτη  και μεθαύριο Παρασκευή  τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  θα παραμείνουν κλειστά, αντίθετα κανονικά θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Στο Δήμο Λαγκαδά θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία,  Γυμνάσια και Λύκεια, ΚΔΑΠ και Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί).

Στο Δήμο Καλαμαριάς κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη,  τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Στο Δήμο Παύλου Μελά αύριο  Πέμπτη δεν θα λειτουργήσουν όλοι οι  παιδικοί σταθμοί, οι δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Σταυρούπολης, ΚΗΦΗ.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου ανά ενότητα  είναι Σταυρούπολη 2313 302830, Πολίχνη 2313 302329, Ευκαρπία 2313 502106

Στο Δήμο Πολυγύρου αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε ολόκληρο τον Δήμο δεν θα λειτουργήσουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Κλειστοί θα παραμείνουν επίσης οι παιδικοί σταθμοί και το Δημοτικό Ωδείο.

Στο Δήμο Κοζάνης τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη   λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.
Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μια ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 π.μ.

Στο Δήμο Έδεσσας κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε ότι αφορά στους παιδικούς σταθμούς, λόγω μικρής προσέλευσης παιδιών θα λειτουργήσει μόνο ο Α’ παιδικός σταθμός με το προσωπικό όλων των μονάδων, για την εξυπηρέτηση όλων των παιδιών.

Με νέα ανακοίνωση του Δήμου και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες η εκπαιδευτική κοινότητα θα ενημερωθεί για τις επόμενες ημέρες.

Στο Δήμο Βέροιας θα παραμείνουν κλειστές  αύριο Πέμπτη όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Στο Δήμο Διδυμότειχου αύριο Πέμπτη δεν θα λειτουργήσουν οι Σχολικές Μονάδες της Α/θμιας Εκπαίδευσης και της Β/θμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Διδυμοτείχου και Μεταξάδων. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Διδυμοτείχου παραμένουν ανοιχτοί.

Στο Δήμο Δοξάτου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και ο Βρεφικός Σταθμός και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Δοξάτου θα παραμείνουν κλειστά Πέμπτη και Παρασκευή.

Στο Δήμο Καβάλας κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι παιδικοί σταθμοί, καθώς και όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Καβάλας. Για την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Στο Δήμο Αλεξανδρούπολης συνεχίζεται η διακοπή των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Φερών την Πέμπτη και την Παρασκευή και στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπόλοιπου Καλλικρατικού  Δήμου Αλεξανδρούπολης την Πέμπτη λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών (κακοκαιρίας, σφοδρής χιονόπτωσης, παγετού και ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών).

Παρακαλούνται οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων να βρίσκονται στα σχολεία τους προκειμένου να  προβούν στις αναγκαίες δράσεις, ώστε οι μαθητές να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα όταν θα προσέλθουν στα σχολικά κτίρια.

Στο Δήμο Λαμιέων κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευση.

Στο Δήμο Θηβαίων αύριο όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα παραμείνουν κλειστά.

Στο Δήμο Καρδίτσας όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καρδίτσας θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή . Επίσης τις παραπάνω ημέρες κλειστοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί  παιδικοί σταθμοί καθώς και τα ΚΔΑΠ.

Στο Δήμο Τρικκαίων αύριο Πέμπτη τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Ανοιχτοί θα είναι, αντιθέτως, οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ΜΟΝΟ στην πόλη των Τρικάλων. Επίσης, σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 δεν θα γίνουν μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων.

Στο Δήμο Ηγουμενίτσας αναστέλλεται Πέμπτη η λειτουργία του συνόλου των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ.

Στο Δήμο Μαλεβιζίου το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο στο Μάραθος θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, ενώ για τις ίδιες ημέρες, το νηπιαγωγεία και το δημοτικό σχολείο της Ροδιάς θα λειτουργήσουν με ώρα προσέλευσης των μαθητών, τις 10:00.

Λέσβος

Λόγω των συνεχιζόμενων έντονων καιρικών φαινομένων, με απόφαση του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού και σε συνεννόηση με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, αύριο, Πέμπτη, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λέσβου, θα λειτουργήσουν ως εξής:

Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευσης Λέσβου: Δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες της Λέσβου, εκτός από αυτές της πόλης της Μυτιλήνης και των μονάδων Βαρειάς, Ταξιαρχών, Αγίας Μαρίνας, Λουτρών, Χαλίκων, Παναγιούδας, Μόριας, Αφάλωννα, Παμφίλων και Λουτρόπολης Θερμής.

Για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λέσβου: Δε θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες Γυμνάσιο Αγιάσου, Γενικό Λύκειο Αγιάσου, Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις Άγρας, Γυμνάσιο Άντισσας, Λύκειο Άντισσας, Γυμνάσιο Γέρας, Γενικό Λύκειο Γέρας, ΕΠΑΛ Γέρας, Γυμνάσιο Ερεσού, Γυμνάσιο Ιππείου, Γενικό Λύκειο Ιππείου, Εσπερινό Γυμνάσιο και Λυκειακές Μυτιλήνης, Εσπερινό ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, ΕΕΕΕΚ Λέσβου, Γυμνάσιο Καλλονής, Γενικό Λύκειο Καλλονής, ΕΠΑΛ Καλλονής, Γυμνάσιο Μανταμάδου, Γενικό Λύκειο Μανταμάδου, Γυμνάσιο Πολιχνίτου, Γενικό Λύκειο Πολιχνίτου, Γυμνάσιο Φιλίας. Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού θα λειτουργήσουν κανονικά. Επίσης, κανονικά θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες σε όλα τα άλλα, εκτός Λέσβου, νησιά του Αιγαίου.

Μικρότερος συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, είναι ο αριθμός των σχολείων της Δυτικής Ελλάδας, που θα μείνουν αύριο κλειστά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ειδικότερα, αύριο θα μείνουν κλειστά για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα τα σχολεία στο δήμο Καλαβρύτων.

Στην Πάτρα, θα μείνουν κλειστά τα νηπιαγωγεία και το δημοτικά σχολεία Σελλών και Άνω Κστριτσίου.

Στο Αγρίνιο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις τοπικές κοινότητες Αγίου Βλασίου και Καλλιθέας.