Ποιες οικογένειες θα εξαιρούνται από το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ

Tο επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ που θα δώσει η κυβέρνηση στις οικογένειες από 1η Ιανουαρίου 2020 σε μια προσπάθεια να παρακινηθούν τα ζευγάρια να τεκνοποιήσουν ούτως ώστε να περιοριστεί η υπογεννητικότητα που μαστίζει τη χώρα μας αποτελεί προμετωπίδα για το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, στο Open TV ανέφερε ότι οι παροχές για το δημογραφικό είναι για όλους.

Το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ είναι για όλους αλλά θα εξαιρεθούν οι οικογένειες με πολύ υψηλά εισοδήματα

«Ο πρωθυπουργός θέλει να προστατέψει την οικογένεια και τους πιο αδύναμους», τόνισε η υφυπουργός Εργασίας. «Υπάρχει η σκέψη να μη λαμβάνουν το επίδομα οι γονείς με πολύ υψηλά εισοδήματα. Έτσι, αν αυτή η εξαίρεση μας δώσει την ελευθερία να αυξήσουμε λίγο παραπάνω το επίδομα για τους πιο ασθενείς οικονομικά γονείς, θα μπορέσουμε να το κάνουμε».

Όπως εξήγησε  το υπουργείο Εργασίας ελπίζει σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ώστε οι διαδικασίες να γίνονται αυτόματα και τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός θέλει να προστατέψει την οικογένεια και τους πιο αδύναμους».

Πιο κοντά στα όρια της φτώχειας οι μονογονεϊκές οικογένειες

Η υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι «στα όρια της απόλυτης φτώχειας βρίσκονται οι μονογονεϊκές οικογένειες».