“Ποιος θα πλύνει μάθημα σήμερα;”: Ο δραστήριος δάσκαλος ξαναχτυπά και συμβουλεύει τους μαθητές για το σωστό πλύσιμο χεριών

Ο Μάριος Μάζαρης, δάσκαλος Δημοτικού Σχολείου στο Κερατσίνι, τρέφει βαθιά αγάπη και ενδιαφέρον για τους μαθητές και προσπαθεί διαρκώς να τους στηρίζει και να τους βοηθά να προσαρμοστούν στην νέα σχολική πραγματικότητα που αναπόφευκτα τίθεται σε ισχύ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μετά το υπέροχο κείμενο και video για τη χρήση μάσκας, δημιούργησε ένα ευφάνταστο video μέσα από το οποίο εξηγεί στα παιδιά τη σημασία να πλένουν σωστά τα χέρια τους, τους συμβουλεύει βήμα βήμα πώς γίνεται το πλύσιμο και τους εξηγεί τι πρέπει να προσέχουν όταν χρησιμοποιούν αντισηπτικό εντός της σχολικής τάξης.

Όπως εύστοχα σημειώνει ο δάσκαλος μέσω αυτού του video κάθε άλλο παρά θέλει να φοβίσει τους μαθητές και να τους κάνει να φοβούνται διαρκώς τα μικρόβια. Αντιθέτως θέλει να τους εμφυσήσει τη σημασία της τήρησης των κανόνων υγιεινής εντός και εκτός σχολικής τάξης.

Το σχολείο μπορεί να είναι ένα μέρος όπου τα μικρόβια μεταδίδονται εύκολα, καθώς υπάρχουν πολλά παιδιά που έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.  Αρκεί μόνο ένα παιδί που δεν τηρεί αυτές τις καλές συνήθειες για μία πιθανή εξάπλωση της μόλυνσης σε πολλά παιδιά.

Παιδιά, προσοχή! Το πλύσιμο των χεριών είναι σημαντικό

Το πλύσιμο των χεριών αποτελεί μία από τις συνήθειες υγιεινής που πρέπει να ακολουθούμε, καθώς είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να αποφύγουμε τις μολύνσεις από διάφορα μικρόβια ή παθογόνους μικροοργανισμούς. Μην ξεχνάμε ότι αυτήν την στιγμή αποτελεί το βασικότερο μέτρο για να προστατευθούμε ενάντια στον νέο κορωνοϊό.

Μάλιστα σημειώνει στο video ότι “Ελπίζουμε ότι το να κρατάμε τα χέρια μας καθαρά θα αποτελέσει μια ωραία και υγιεινή συνήθεια ακόμα κι όταν τα μέτρα κατά του κορωνοιού ατονήσουν. Για να μπορεί πάλι ο ένας να κρατά το χέρι του άλλου άφοβα. Καλή επιστροφή στα θρανία !

Δείτε το video του δασκάλου