Πονάει πολύ η εφηβεία; Ο Μάριος Μάζαρης ρώτησε μαμάδες και μπαμπάδες, διαβάστε τι απάντησαν

Πονάει πολύ η εφηβεία; Στερείσαι πολλές αγκαλιές; Είσαι από αυτούς που σου λείπουν; Όταν ήσουν έφηβος, πώς ένιωθες; Πάμε να θυμηθούμε την ανάγκη της αγκαλιάς σε αυτές τις ηλικίες. γίνεται με άλλους τρόπους, συμβολικούς, είναι εκεί και περιμένει. σε κάθε περίπτωση, μην ανησυχήσεις προκαταβολικά, δεν έκανες κάτι κακό στο μεγάλωμα του παιδιού σου, ούτε σε σιχαίνεται στην εφηβεία του!

Ο εκπαιδευτικός Μάριος Μάζαρης ζήτησε από γονείς να γράψουν τη δική τους ιστορία στα σχόλια της ανάρτησής του στο Ιnstagram  σημειώνοντας  χαρακτηριστικά: «ίσως για τους μπαμπάδες να είναι πιο αμήχανο γιατί έτσι κι αλλιώς είναι υπέρβαση για αυτούς να μοιράζονται συναισθήματα και όταν το κάνουν και δεν παίρνουν ανταπόκριση πονάει!Άρα μπορούμε να πούμε και πως όταν επιτρέπουμε και πάλι στους γονείς να μας αγκαλιάσουν είναι ένα σημάδι ενηλικίωσης! Το λέω γιατί σκέφτομαι ότι μάλλον πέρασα την εφηβεία σε μεγάλη ηλικία»!

Διαβάστε τι έγραψαν οι γονείς

  • «Εμένα ο δικός μου τελειώνει το δημοτικό και έχουμε αρχίσει της αντιπαραθέσεις. Τον κυνηγάω για μια αγκαλιά τελικά τα καταφέρνω αλλά δεν χωράει μέσα στην αγκαλιά μου ποια χωράω εγώ στην δική του. Το ίδιο ακριβώς νιώθει και ο άντρας μου , που είναι πολύ της αγκαλιάς, του αγγίγματος και της φανερής εκδήλωσης των συναισθημάτων του. Στεναχωριέται πολύ».
  • «Έτσι σωστά τα λες Μάριε συμφωνώ μαζί σου, επειδή το ζω και το βλέπω και η ίδια με την κόρη μου που είναι στην εφηβεία δεν θέλει να την αγκαλιάζουμε μπροστά σε κόσμο και να την συνοδεύουμε όταν είναι να βγεί πιο μακριά, ενώ αντίθετα εγώ μου άρεσε όταν ήμουν στην ηλικία της να κυκλοφορώ με τους γονείς μου και να τους γνωρίζω σε φίλους, φίλες!».
  • «Εγώ πάντως στη σημερινή αγκαλιά με τον 8χρονο γιο, τον ρώτησα πόσα χρόνια έχουμε ακόμα για αγκαλιές, 1-2; Μέχρι τα 10; Και μου απαντάει Μέχρι τα 18, αλλα 10 χρονάκια! Του ζήτησα να υπογράψουμε κάπου…σα συμβόλαιο!».
  • «Με πήραν τα κλάματα… Να ταν μόνο οι αγκαλιές… Καβγάδες, χειρονομίες, λόγια, λόγια… Είναι όλα τόσο δύσκολα σε αυτή τη φάση, μα θα βρεθούμε ξανά. Πιστεύω σε αυτό το πλεόνασμα αγκαλιάς, στις ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού, γέλιου, χαράς…».
  • «Εφηβεία… “η φάση της μεγάλης στεναχώριας” και θα προσθέσω “η φάση του ό,τι ήξερες από parenting ξέχασε το!” Νομίζω οι γονείς με εφήβους είμαστε τόσο χαμένοι όσο και τα παιδιά μας σε αυτή την ηλικία. Υπομονή».
  • «Δεν ξέρω αν υπάρχουν λόγια… Τελικά γονείς γινόμαστε κάθε μέρα…καθε λεπτό , κάποιες φορές ξεχνάμε ότι είμαστε και οι ενήλικοι…. Γιατί μαζί με τα παιδιά μας γεννηθηκαμε και εμείς και πονάει πολύ όταν το παιδί σου συγκρούεται μαζί σου, αλλά το ίδιο δεν κάναμε και εμείς; Που να ξέραμε τότε; Πόσο οι γονείς μας πονούσαν… Αχχχχχ, μεγάλο κεφάλαιο τελικά να μεγαλώνεις».
Διαβάστε επίσης:

Αφρικανική σκόνη και ζέστη: Τι προβλέπεται για σήμερα και αύριο

Γιατί τα κορίτσια έχουν περίοδο όλο και νωρίτερα; Οι ανησυχητικές επιπτώσεις στην υγεία τους

Διαπιστώθηκαν καθυστερήσεις στη διδασκαλία της ύλης: Εγκύκλιος προς όλα τα Λύκεια της χώρας